Mrekullia e Allahut në krijimin e devesë

Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston  gjatë etjes, por perveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme?

Allahu i Madhëruar thotë në Kuran: “Vallë, a nuk i shohin devetë, se si janë krijuar?!”[El Gashije, 17].

Zbuluesi i kamerës dhe themeluesi i optikës, Ibn Hajthami

Ibn Hajtham lindi në vitin 965 në Basra dhe vdiq në rreth 1040 në Kajro. Ai ishte një nga shkencëtarët më të hershëm që studiuan karakteristikat e dritës dhe mekanizmin/procesin e vizionit. Gjatë shumë viteve që jetoi në Egjipt, dhjetë prej të cilave të shpenzuara nën atë që tani mund të quajmë kujdestari mbrojtës(arrest shtëpiak), ai ndërtoi një nga veprat e tij më të shquara, “Kitab al-Manazir”, “Libri i Optikës”.

Kongresi i Manastirit historik në aspektin gjuhësor dhe kulturor

Me rastin e 22 nëntorit, Kongresit të Manastirit dhe Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe në patronazhin e zëvendëskryeministrit të Republikës së Maqedonisë, Hazbi Lika do të organizohen një sërë aktivitetesh për të kremtuar këtë ditë të veçantë në historinë e popullit shqiptar, ditë e cila është edhe festë për shqiptarët në Maqedoni.

Ibn Battuta, një nga eksploruesit më të mëdhenj të periudhës mesjetare

Ibn Battuta ka lindur në Tanxher, Marok, në 1304. Prindërit e tij ishin juristë në profesion, një punë shumë e rëndësishme në shoqërinë Islame dhe ai ndoqi po të njëjtën rrugë. Megjithatë, Tanxheri nuk kishte një universitet të madh, ose medrese për të zgjeruar njohuritë dhe ai ishte i mbushur me dëshirën për të mësuar më shumë.

Bashkëpunim kulturor mes Maqedonisë dhe Kinës

Ministri i Kulturës , Robert Allagjozovski dhe ministri i Kulturës i Republikës popullore të Kinës, Luo Shuang dje në Kinë nënshkruan Program ekzekutiv për bashkëpunim kulturor mes Republikës së Maqedonisë dhe RP të Kinës për periudhën 2018-2023. Takimi u mbajt në kuadër të Forumit të tretë të Nismës për bashkëpunim mes RP të Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore (16 + 1) që këto ditë po mbahet në qytetin Hangxhou në Republikën Popullore të Kinës.

Please publish modules in offcanvas position.