Domatet, ilaçi më i mirë për ish-duhanpirësit

Në studimin e tyre të fundit, shkencëtaret nga Johns Hopkins në Baltimore, dalin në përfundimin se një dietë e pasur me fruta të ndryshme të stinës dhe domate ripërtërijnë funksionin e mushkërive. Funksion ky i cili në rastin e duhanpirësve merr kohë të gjatë për shëruar, ndoshta edhe vite.

Gabimet që bëjmë gjatë dimrit

Dimri është një periudhë delikate për shëndetin, e ndodh që të neglizhojmë disa gjëra që në fakt duhen patur kujdes.

Veprime që dëmtojnë trurin tuaj

Shmangia e mëngjesit

Shumica e njerëzve që nuk hanë mëngjes kanë nivel më të ulët të sheqerit në gjak. Në rast se nuk hani mëngjes, truri juaj nuk do të ketë mjaft materie ushqyese, gjë që shpie deri në degjenerim të trurit.

Kujdes nga teshtimat, gripi mund t’ju ngjitet edhe në distancë

Jemi në stinën e dimrit, ku shqetësimet shëndetësore shtohen, kjo për shkak të pranisë së gripit. Çdo vit e më shumë viruset që shkaktojnë gripin sa vijnë e bëhen më të forta. Sipas ekspertëve të shëndetësisë, teshtima ka një rol të madh në ngjitjen e gripit.

Libri qetëson më shumë se gjumi

Sipas një studimi të fundit thuhet se nëse ju shijoni literaturë mund të përforconi mendjen tuaj madje duke përmirësuar të gjitha aftësitë tuaja të dikurshme.

Sa mesazhe shkëmbejnë anëtarët e shtëpisë brenda ditës

Sipas një studimi të publikuar nga “Broadbandchoices”  një britanik i dërgon rreth 10.296 mesazhe në vit një prej anëtarëve të familjes brenda shtëpisë. Kjo sepse e ka më komode sesa të shkojë në dhomën tjetër dhe të komunikojë përballë.

Please publish modules in offcanvas position.