e-gazete

İvanov’dan The Telegraph’a flaş açıklamalar..

Cumhurbaşkanı George Ivanov, İngiltere’nin önde gelen yayın kurumlarından 'The Telegraph' gazetesine verdiği röportajda flaş açıklamalar yaptı. İvanov, “ Balkanlar’da Avrupa Birliği’nin başarısızlıklarından Rusya ve Çin istifade ediyor.

Balkanlar bölgesine yeterli ölçüde yatırım yapılmadığı için Rusya ve Çin’in durumdan istifade etmelerinin zemini hazırlanıyor. Makedonya'da yakın bir zamana kadar Rus yatırımcı görmezdik fakat Avrupa Birliği Balkanlara verdiği sözlerin arkasında durmadığı için buralar başkaları için müsait bir yer haline geldi..”dedi.
“AVRUPA’YA BAĞLAYACAK YOL İÇİN ÇİN’DEN KREDİ ALMAK ZORUNDA KALIYORUZ..”
Cumhurbaşkanı İvanov, “Avrupa birliği 20. yüzyılın bazı düşünce kalıplarını aşamadı, içindeki küçük sıkıntıları çözemedi. Günümüzde de aktüel sorunlarla baş etmekte sıkıntı yaşıyor. Mülteci sorunu ve uluslar ötesi dijital suçlarla mücadeledeki yetersiz performansı, Avrupa Birliği’nin kıt görüşlülüğü için küçük örnekler. Avrupa Birliği yol yapımı türünden yatırımlarında doğu ve batı istikametine ve Akdeniz ile Karadeniz’i biribirine bağlayacak olan hatlara yatırım yapmaktansa, Kuzey- Güney yönünde, yani Yunanistan ve Sırbistan’ı biribirine bağlayacak şekilde yatırımlar yapmıştır. Şu anda da biz Avrupa Birliği’ne gidecek koridor için yol yapımında Çin devletinden aldığımız krediye mecbur kalıyoruz. Bu örneklerle AB'nin Balkanlar’dan el çektiğini düşünüyorum ve bu durumun Çin devletine bir davet niteliği taşıdığını düşünüyorum”şeklinde konuştu.
“AMACIMIZ AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO ÜYELİĞİ..”
Röportajda; Makedonya'nın amacının Avrupa Birliği ve NATO’ya üyelik olduğu fakat bunun Yunanistan’la yaşanan isim sorunu yüzünden gerçekleşmediği, Makedonya isminin Yunanistan’ın kuzeyinde de kullanıldığı yönünde değerlendirmeler yapıldı. İvanov, “ Makedonyanın NATO üyeliğini sürekli blok eden ve müzakerelere izin vermeyen Yunanistan, ülkeyi jeopolitik açıdan güvensizliğe sevk etmiş oluyor.”şeklinde konuştu.

e-max.it: your social media marketing partner

Please publish modules in offcanvas position.