Konferencë për decentralizimin

Konferencë për decentralizimin

Decentralizimi në Republikën e Maqedonisë zbatohet një dekadë e gjysmë, ndërsa prioritet i komunave edhe më tej mbetet sigurimi i financave më të mëdha dhe më shumë mjete në nivel rajonal. Këto janë konkluzionet e konferencës së sivjetme "Rikrijim i...

Kirbi: Uashingtoni i shqetësuar për tensionet politike në Maqedoni

Kirbi: Uashingtoni i shqetësuar për tensionet politike në Maqedoni

Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Xhon Kirbi në seancën e djeshme të rregullt deklaroi se SHBA-ja është e shqetësuar për shkak të tensioneve të rritura politike në Maqedoni pas zgjedhjeve parlamentare më 11 dhjetor.

Gjykata Administrative pranon ankesën e parë nga LSDM-ja, do të ketë rivotim në Tearcë

Gjykata Administrative pranon ankesën e parë nga LSDM-ja, do të ketë rivotim në Tearcë

Gjykata Administrative ka pranuar ankesën e LSDM-së për prishjen e votimit në vendvotimin me numër 2011 në Komunën e Tearcës, si dhe rivotimin në të njëjtët.

Gjykata Administrative duhet të vazhdojë t'i shqyrtojë paditë nga partitë

Gjykata Administrative duhet të vazhdojë t'i shqyrtojë paditë nga partitë

Gjykata Administrative sot duhet të shqyrtojë edhe dy padi që i parashtroi Koalicioni i kryesuar nga LSDM-ja dhe një VMRO-DPMNE-ja për vendimet e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ) për negociatat për zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 dhjetor.

Debat për sfidat postzgjedhore të Maqedonisë

Debat për sfidat postzgjedhore të Maqedonisë

Në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë sot do të mbahet tryezë e rrumbullakët në temën "Sfidat postzgjedhore për integrimet euroatlantike të Maqedonisë".

Kadastra: Të shtyhet afati për përpunimin e elaborateve për ndërtime të paligjshme

Kadastra: Të shtyhet afati për përpunimin e elaborateve për ndërtime të paligjshme

Drejtori i Agjencisë për Kadastër të Patundshmërive, Sllavçe Tërpeski apelon qytetarët dhe kompanitë deri në fund të muajit të shtrojnë kërkesë për përgatitjen e elaborateve për legalizimin e objekteve të ndërtuara në mënyrë të paligjshme deri te kompanitë e autorizuara...

Refuzohen shtatë ankimime të Lëvizjes BESA dhe tri ankesa të LSDM-së

Refuzohen shtatë ankimime të Lëvizjes BESA dhe tri ankesa të LSDM-së

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve herët në mëngjes e ndërpreu seancën në të cilën i shqyrtoi ankesat e shtruara nga partitë politike për zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Debati do të vazhdojë sot në orën 12.

Përfshirja E Shqiptarëve Në Listat E Partive Maqedonase Shkon Në Dëm Të Shqiptarëve

Përfshirja E Shqiptarëve Në Listat E Partive Maqedonase Shkon Në Dëm Të Shqiptarëve

Partitë politike maqedonase të grupuara në koalicione të ndryshme me çdo kusht po tentojnë të tërheqin edhe elektoratin shqiptar.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni