Gazeta ZAMAN në Turqi uzurpohet padrejtësisht

Gazeta e përditshme më e shitur në Turqi 'ZAMAN' uzurpohet padrejtësisht nga ana e qeverisë turke. Për këtë kishte bërë të ditur edhe presidenti turk Erdogan para se të dal në vizitë zyrtare për në Afrikë pas vlerësimit që ia bëri vendimit të gjykatës kushtetuese të Turqisë, e cila vendosi për lirinë e dy gazetarëve të burgosur Erdem Gyl dhe Xhan Dyndar.

Ankesat e shumta të qytetarëve edhe në 2015 kishin të bëjnë me shitblerjen e celularëve

Organizata e Konsumatorëve të Maqedonisë –“OKM”, në bashkëpunim me vetëqeverisjen lokale dhe me ndihmën e komunave angazhohet në përgatitjen dhe miratimin e programit për mbrojtje të konsumatorëve ndërsa në nivel lokal organizon trajnime për anëtarët e këshillave për mbrojtjen e konsumatorëve pranë komunave dhe qytetit të Shkupit, të cilët kanë të bëjnë me politikën e konsumit dhe legjislacionin.

Marrëveshja e Përzhinos akoma mbetet në këmbë të brishta

A thua vallë Johannes Hahn, do ta shpëtoj vendin nga kriza politike?

"Marrëveshja e Përzhinos është zbatuar vetëm në disa pika, por ka akoma pika të cilat duhet të përmbushen. Pikat të cilat nuk janë implementuar janë pastrimi i plotë i listës zgjedhore dhe arritjen e marrëveshjes për rregullativën ligjore që ka të bëjë me fushën e medieve. Të gjithë jemi dëshmitarë se kjo listë zgjedhore ka qindra mijëra votues fiktiv. Kjo listë është pasuruar në dëm të elektoratit shqiptarë"; Prof. Dr. Mersim Maksuti.

Marrëveshja e Përzhinos akoma mbetet në këmbë të brishta

Marrëveshja e Përzhinos është zbatuar  vetëm në disa pika, por ka akoma pika të cilat duhet të përmbushen. Pikat të cilat nuk janë implementuar janë pastrimi i plotë i listës zgjedhore dhe arritjen e marrëveshjes për rregullat-ivën ligjore që ka të bëjë me fushën e medieve. Të gjithë jemi dëshmitarë se kjo listë zgjedhore ka qindra mijëra votues fiktiv. Kjo listë është pasuruar në dëm të elektoratit shqiptarë.

Akademia do të jetë një rinim për arsimtarët

Arsimtarët do t'i nënshtrohen trajnimit akademik...

Përveç formacionit pedagogjik dhe metodologjik, për ata arsimtarë që do të shprehin dëshirë që të posedojnë certifikatë të Akademisë për arsimtarë, do të duhet t'i nënshtrohet trajnimit për arsimtarë në Akademinë e arsimtarëve. Trajnimit që do ta mundësoj kjo akademi nuk do të mund t’i nënshtrohen të gjithë të punësuarit në arsim.

Please publish modules in offcanvas position.