Në fund të muajit do të arrijnë donacione tjera nga Kina për Maqedoninë e Veriut

Në fund të muajit do të arrijnë donacione tjera nga Kina për Maqedoninë e Veriut

Me përpjekje të përbashkëta, pa diskriminim të luftojmë kundër pandemisë Covid-19 dhe me bashkëpunim të ndërsjellë me vendet e botës ta forcojmë sistemin shëndetësor për mirëqenien e shoqërisë, pasi kjo është në të mirë të të gjithë njerëzimit”.

Bujar Osmani: Me solidaritet dhe mbështetje do t’ia dalim më fuqishëm nga kjo krizë

Bujar Osmani: Me solidaritet dhe mbështetje do t’ia dalim më fuqishëm nga kjo krizë

Zëvendëskryeministri i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në rolin e Koordinatorit Nacional për shpërndarjen e ndihmës së huaj në vend, sot mbajti mbledhje nëpërmjet video konferencës me Ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së në vend, në drejtim të paraqitjes...

BE 700 milionë € për Ballkanin Perëndimor, RMV përfiton 66 mln

BE 700 milionë € për Ballkanin Perëndimor, RMV përfiton 66 mln

Bashkimi Europian ka mobilizuar mbi 700 milionë euro për Ballkanin Perëndimor në luftën kundër COVID-19 sipas Komisionerit për Zgjerimin Oliver Varhelyi.

Ndihmë turke prej maskave, skafandrave dhe testeve ka arritur në vend

Ndihmë turke prej maskave, skafandrave dhe testeve ka arritur në vend

Turqia sot pasdite me aeroplan të armatës turke që ateroi në Aeroportin ndërkombëtar -Shkup i dorëzoi Maqedonisë së Veriut ndihmë në materiale mjekësore në ballafaqimin me koronavirusin. Ndihma përbëhet nga 50,000 copa maska mbrojtëse mjekësore, 1000 skafandra, 1000 teste diagnostikuese...

Gjendja e jashtëzakonshme,Qeveria me dekret plotësues për zbatimin e Ligjit për vetëqeverisje lokale

Gjendja e jashtëzakonshme,Qeveria me dekret plotësues për zbatimin e Ligjit për vetëqeverisje lokale

Me propozim të Ministrisë së vetëqeverisjes lokale, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e djeshme të 37-të me radhë miratoi Dekretin për plotësimin e Dekretit me fuqi ligjore për zbatimin e Ligjit për vetëqeverisje lokale gjatë gjendjes...

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s përshëndet mbështetjen e aleatëve për Maqedoninë e Veriut

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s përshëndet mbështetjen e aleatëve për Maqedoninë e Veriut

Në një telefonatë me Presidentin Stevo Pendarovski, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg përshëndeti qasjen që Maqedonia e Veriut tani po merr pjesë në të gjitha takimet e NATO-s si një anëtare e plotë e Aleancës, pas pranimit në...

Sijatro: Më së voni në qershor Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat me BE-në

Sijatro: Më së voni në qershor Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat me BE-në

I uroj Maqedonisë së Veriut që javën e kaluar e mori harmonizimin për fillimin e negociatave me BE-në dhe që u bë anëtarja e 30-të e NATO-s. Ne në Këshillin e Evropës do të tentojmë të veprojmë më së voni...

Pendarovski: Anëtarësimi në NATO një nga tre momentet më të rëndësishme në historinë tonë të re

Pendarovski: Anëtarësimi në NATO një nga tre momentet më të rëndësishme në historinë tonë të re

Anëtarësimi ynë në NATO është një nga tre momentet më të rëndësishme në historinë më të re, nga pavarësia jonë deri më sot, deklaroi presidenti i shtetit Stevo Pendarovski në një video-fjalim të regjistruar më parë të transmetuar sot në...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni