Zaev: Regjistrimi do të realizohet gjatë muajit prill

“Regjistrimi do të realizohet në vendin tonë, po përsëris se jemi ndër vendet e vetme që 20 vite nuk kemi regjistrim”, tha Zaev i pyetur nga Alsat nëse do të ketë apo jo regjistrim të popullsisë në shtet. 

Ai njëherit iu bëri thirrje të gjitha partive politike, organizatave joqeveritare dhe qytetarëve që të që me seriozitet t’i qasen kësaj çështje, sepse siç u shpreh Zaev, kjo është në të mirë të vet qytetarëve dhe shtetit.

Regjistrimi do të jep të dhëna statistikore që janë shumë të rëndësishme për shtetin, të dhëna që konfirmojnë se në rast se jemi shtet duhet ti kemi një çaste më parë. Është obligim i çdo qytetari që të regjistrohet, sepse ka sanksione, kjo është detyrim ndaj shtetit. Iu bëj thirrje qytetarëve, partive politike dhe organizatave joqeveritare, që me seriozitet ti qasen kësaj çështje, është në të mirë të shtetit”, tha Zaev.