Pendarovski: Anëtarësimi në NATO, qëllim strategjik që nga pavarësia

Pendarovski: Anëtarësimi në NATO, qëllim strategjik që nga pavarësia

Anëtarësimi në NATO ka qenë një nga qëllimet tona strategjike që nga pavarësia e vendit, i mbështetur nga një konsensus i gjerë politik në nivel kombëtar dhe mbështetje e lartë nga qytetarët, kështu ka shkruar presidenti Stevo Pendarovski në Facebook.

Pendarovski madje theksoi se procesi i anëtarësimit në Aleancë kërkon vendime të vështira dhe reforma të thella.

“Procesi i anëtarësimit në Aleancë ishte i gjatë, nevojiteshin vendime të vështira dhe reforma të thella në ushtri dhe siguri, por sot kur rendi ndërkombëtar është në rrezik, ne e kuptojmë rëndësinë e anëtarësimit në NATO. Anëtarësimi në Aleancë e përshkruan qartë orientimin tonë afatgjatë për të respektuar vlerat që ndajmë me komunitetin euroatlantik: lirinë, demokracinë dhe sundimin e ligjit, si parakushte për zhvillim të suksesshëm”, tha Pendarovski.