Kovaçevski: Nuk është koha për pikë dhe ankande politike, por për krijimin e politikave për të mirën e të gjithë qytetarëve

Kovaçevski: Nuk është koha për pikë dhe ankande politike, por për krijimin e politikave për të mirën e të gjithë qytetarëve

Ky dimër i vështirë dhe kriza ekonomike-energjetike do të kalohet vetëm nëse të gjithë jemi të orientuar ndaj gjetjes së zgjidhjeve të cilat do të sigurojnë energji, rrymë dhe ushqim për qytetarët dhe kjo nuk është koha për pikë dhe ankande politike. ftesa për duele dhe takime, por kohë për punë, për bashkim dhe për krijimin e politikave për të mirën e të gjithë qytetarëve, deklaroi për MIA-n kryeministri Dimitar Kovaçevski lidhur me kërkesat e liderit të VMRO-DPMNE-së për duel televiziv ose takim me të.

“Lidhur me ofertat të cilat VMRO-DPMNE-ja i përmendin këto ditë në media, duke e pasur parasysh urgjencën, besoj se tashmë i kanë dorëzuar tek EMV-ja siç kërkoi dhe theksoi drejtori i kompanisë, duke e pasur parasysh faktin se kjo është procedurë institucionale sipas së cilës shteti mund të veprojë”, shton Kovaçevski.

Ai potencon se politikat ekonomike krijohen institucionalisht në Qeverinë e Këshillit Ekonomik, me pjesëmarrjen e të gjithë aktorëve, dhe vendimet merren në komisione dhe seanca qeveritare, jo në selitë e partisë dhe me ndihmën e strukturave partiake.

“Këshilli Ekonomik, në përbërje të zgjeruar, u krijua në kuadër të Qeverisë, për të marrë vendime gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme në interes të qytetarëve në kohë krize, në konsultim të gjerë. Të gjithë aktorët, përfaqësues të opozitës, të odave ekonomike, kryetari i BNJVL-së, profesorë nga komuniteti akademik, gjithmonë kanë qenë të ftuar në këtë Këshill ekonomik, edhe gjatë krizës së koronës, me qëllimin e vetëm për të krijuar zgjidhjet më të mira për ekonominë. e ardhmja e vendit”, potencoi kryeministri Koveçevski.

 

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.