Ushtria e Maqedonisë pranoi 78 milionë dollarë donacion nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Ushtria e Maqedonisë pranoi 78 milionë dollarë donacion nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Ushtria e Republikës së Maqedonisë së Veriut merr 78 milionë dollarë mbështetje amerikane në zhvillimin e kapaciteteve të saj, modernizimin, pajisjen dhe zhvillimin e kapaciteteve të mbrojtjes kibernetike.

Mbështetja amerikane, siç njoftohet nga Ministria e Mbrojtjes, synon arritjen e objektivave të aftësisë së NATO-s dhe rritjen e ndërveprimit me forcat e armatosura të SHBA-së dhe me aleatët në Aleancë.

Anëtarësimi në NATO, siç u tha, është një tjetër katalizator për bashkëpunim edhe më të fortë midis aleatëve si Maqedonia e Veriut dhe Shtetet e Bashkuara, duke forcuar kështu mbrojtjen kolektive të Aleancës.

“SHBA është partneri ynë strategjik afatgjatë në zhvillimin e kapaciteteve të ushtrisë. Këto 78 milionë dollarë janë mbështetje e konsiderueshme në zhvillimin e kapaciteteve, duke pasur parasysh se në 30 vitet e fundit, përmes programit të ndihmës ushtarake ndërkombëtare, Shtetet e Bashkuara kanë dhuruar pajisje ushtarake në vlerë prej 160 milionë dollarësh”, thuhet në njoftim.