Shkrimi me dorë apo ne tastierë, cila është më e shëndetshme për trurin?

Shkrimi me dorë apo ne tastierë, cila është më e shëndetshme për trurin?

Hulumtimet shkencore tregojnë se të shkruarit me laps, në vend të shkruarit në tastierë zhvillon trurin dhe i ndihmon që ta kuptojë më mirë lëndën.

Dojçe Vele: Evropa do të jetë 'e tërë dhe e lirë' vetëm me Ballkanin

Dojçe Vele: Evropa do të jetë 'e tërë dhe e lirë' vetëm me Ballkanin

Angazhimi i zvogëluar i SHBA-së në Ballkan nuk do të thotë se Uashingtoni e humb interesin për rajonin, vlerëson Dojçe Vele.

ANALIZË: INCIDENTI DIPLOMATIK MES SERBISË DHE MAQEDONISË MBETET NJË MISTER

ANALIZË: INCIDENTI DIPLOMATIK MES SERBISË DHE MAQEDONISË MBETET NJË MISTER

Me tërheqjen e diplomatëve të saj nga Shkupi, Serbia i ka acaruar shumë raportet me vendin fqinj Maqedoninë dhe ka shkaktuar një krizë të thellë mes këtyre dy vendeve ballkanike.

”Kuvendi i Maqedonisë duhet t’ua heqë imunitetin deputetëve që akuzohen nga PSP-ja” (Video)

”Kuvendi i Maqedonisë duhet t’ua heqë imunitetin deputetëve që akuzohen nga PSP-ja” (Video)

 Deputetët të cilët ngarkohen nga ana e Prokurorisë Speciale Publike (PSP) mund të thirren në imunitetin e tyre, mirëpo sipas analistëve kjo nuk i shpëton ata nga përgjegjësia penale për veprën që ngarkohen.

Lufta kundër korrupsionit, kusht paraprak për tu bërë pjesë e BE-së

Lufta kundër korrupsionit, kusht paraprak për tu bërë pjesë e BE-së

Përderisa BE-ja, është duke bërë rregullime të një pas njëshme për të rrëzuar korrupsionin në minimum, edhe shteteve kandidate për anëtarësim në BE, këtë sfidë ua kërkon si një ndër kushtet më të rëndësishme në rrugën për t'iu bashkangjitur BE-së.

Televizioni dhe interneti prishin ekuilibrin psikik të fëmijëve

Televizioni dhe interneti prishin ekuilibrin psikik të fëmijëve

Është konstatuar se televizioni dëmton ekuilibrin psiko-fizik të fëmijëve, gjuhën, fjalorin, komunikimin dhe aftësitë motorike. Qëndrimi i gjatë përpara televizorit shkakton te fëmijët efekte negative në zhvillimin e tyre psikologjik, mental dhe fizik. Ashtu siç është i rëndësishëm zhvillimi i...

Gjashtë pika para se të zgjidhni degën e studimeve

Gjashtë pika para se të zgjidhni degën e studimeve

Njeriu përballet me dy zgjedhje të rëndësishme në jetë: Martesa dhe zgjedhja e profesionit. Stresi në kohën e zgjedhjes së degës mund t’ju bëjë qe të mos t’i vlerësoni mirë piket që keni marrë nga provimet dhe mundësitë që keni.

Në SHBA Çelësi Për Fitore Është Debati Në Tv, Kurse Në Vendet Me Demokraci Të Brishtë Fitore Konsiderohet Mungesa E Debatit

Në SHBA Çelësi Për Fitore Është Debati Në Tv, Kurse Në Vendet Me Demokraci Të Brishtë Fitore Konsiderohet Mungesa E Debatit

Debatet televizive ndërmjet kandidatëve për kryetar shteti ose në mes liderëve të partive politike më të mëdha në vend shihen si thelbësore dhe vendimtare që përcaktojnë fituesin. 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni