Televizioni dhe interneti prishin ekuilibrin psikik të fëmijëve

Televizioni dhe interneti prishin ekuilibrin psikik të fëmijëve

Është konstatuar se televizioni dëmton ekuilibrin psiko-fizik të fëmijëve, gjuhën, fjalorin, komunikimin dhe aftësitë motorike. Qëndrimi i gjatë përpara televizorit shkakton te fëmijët efekte negative në zhvillimin e tyre psikologjik, mental dhe fizik. Ashtu siç është i rëndësishëm zhvillimi i...

Gjashtë pika para se të zgjidhni degën e studimeve

Gjashtë pika para se të zgjidhni degën e studimeve

Njeriu përballet me dy zgjedhje të rëndësishme në jetë: Martesa dhe zgjedhja e profesionit. Stresi në kohën e zgjedhjes së degës mund t’ju bëjë qe të mos t’i vlerësoni mirë piket që keni marrë nga provimet dhe mundësitë që keni.

Në SHBA Çelësi Për Fitore Është Debati Në Tv, Kurse Në Vendet Me Demokraci Të Brishtë Fitore Konsiderohet Mungesa E Debatit

Në SHBA Çelësi Për Fitore Është Debati Në Tv, Kurse Në Vendet Me Demokraci Të Brishtë Fitore Konsiderohet Mungesa E Debatit

Debatet televizive ndërmjet kandidatëve për kryetar shteti ose në mes liderëve të partive politike më të mëdha në vend shihen si thelbësore dhe vendimtare që përcaktojnë fituesin. 

Në Maqedoni Kultura E Debatit Pothuajse Nuk Ekziston Fare

Në Maqedoni Kultura E Debatit Pothuajse Nuk Ekziston Fare

Mungesa e kulturës së debatit mbetet ende një çështje mjaft komplekse në shoqërinë tonë, madje një çështje mjaft komplekse dhe pa zgjidhje thotë gazetari, komunikollogu Hamit Hajrullahu.

Kultura E Debatit Është Vitale Për Një Shoqëri Demokratike

Kultura E Debatit Është Vitale Për Një Shoqëri Demokratike

Janë shumë liderë botëror dhe rajonal të cilët marrin pjesë në debate të ndryshme të organizuara nga forume dhe organizata civile.

Sikur po dëgjohen kambanet e një lufte të re botërore

Sikur po dëgjohen kambanet e një lufte të re botërore

Pranvera Arabe, nisi si një lëvizje revolucionare demonstratash, protestash dhe luftërash në botën arabe që filloi më 18 dhjetor 2010. Gjithçka filloi kur një shitës ambulant tunizian i vuri flakën vetes. Ai akt i dëshpëruar ndezi një flakë që u...

Vendet E Ballkanit Perëndimor Nuk Janë Pjesë E Ndonjë Integrimi Të Fuqishëm Ekonomik

Vendet E Ballkanit Perëndimor Nuk Janë Pjesë E Ndonjë Integrimi Të Fuqishëm Ekonomik

Në anën tjetër publicisti Selim Ibraimi, thotë se marrëveshja Turqi-Rusi, ende nuk dihet se a do ta përshpejtojë integrimin e vendeve te Ballkanit perëndimor ne NATO- për të dobësuar ndikimin ruso- turk.

Marrëveshja Turko-Ruse Përshpejton Integrimin E Vendeve Të Ballkanit Perëndimor Në NATO

Marrëveshja Turko-Ruse Përshpejton Integrimin E Vendeve Të Ballkanit Perëndimor Në NATO

Amerika ngelet e vetmja forcë që mund t’i shpejtojë proceset e hyrjes së shteteve të Ballkanit Perëndimor në NATO, si pengesë kundër Rusisë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.