Ndërtim, por edhe mirëmbajtje e rregullt e rrugëve me vendosjen e teknologjive të reja

Ndërtim, por edhe mirëmbajtje e rregullt e rrugëve me vendosjen e teknologjive të reja

Të realizohen ndërtimet rrjedhëse në autostradat, të bëhet zgjerimi i akseve të caktuara, të vazhdojnë investimet në rrugët lokale, por edhe të punohet në mirëmbajtjen e rregullt që momentalisht është plagë kanceri e rrugëve, rekomandon profesori i Fakultetit të Ndërtimtarisë...

Nën hipotekë 140.571 apartamente, 1.209 banesa të reja në Shkup

Nën hipotekë 140.571 apartamente, 1.209 banesa të reja në Shkup

Gjithsej 12.8 për qind e apartamenteve në vend janë hipotekuar. Nga gjithsej 1,095,579 hipoteka të regjistruara, hipoteka të reja janë 140.571 apartamente, tregojnë të dhëna nga Regjistri i Çmimeve dhe Qirave nga fillimi i prillit deri në fund të qershorit...

Rënie e vazhdueshme e rritjes natyrore në vend, vitin e kaluar më shumë të vdekur sesa të lindur

Rënie e vazhdueshme e rritjes natyrore në vend, vitin e kaluar më shumë të vdekur sesa të lindur

Për 25 vjet, rritja natyrore në vend ka rënë nga 15.736, në minus 601 persona, tregojnë të dhënat e Entit shtetëror të statistikave. Në vitin 1994 kanë lindur 15.736 njerëz më shumë sesa që kanë vdekur, ndërsa vitin e kaluar...

Shkrimi me dorë apo ne tastierë, cila është më e shëndetshme për trurin?

Shkrimi me dorë apo ne tastierë, cila është më e shëndetshme për trurin?

Hulumtimet shkencore tregojnë se të shkruarit me laps, në vend të shkruarit në tastierë zhvillon trurin dhe i ndihmon që ta kuptojë më mirë lëndën.

Dojçe Vele: Evropa do të jetë 'e tërë dhe e lirë' vetëm me Ballkanin

Dojçe Vele: Evropa do të jetë 'e tërë dhe e lirë' vetëm me Ballkanin

Angazhimi i zvogëluar i SHBA-së në Ballkan nuk do të thotë se Uashingtoni e humb interesin për rajonin, vlerëson Dojçe Vele.

ANALIZË: INCIDENTI DIPLOMATIK MES SERBISË DHE MAQEDONISË MBETET NJË MISTER

ANALIZË: INCIDENTI DIPLOMATIK MES SERBISË DHE MAQEDONISË MBETET NJË MISTER

Me tërheqjen e diplomatëve të saj nga Shkupi, Serbia i ka acaruar shumë raportet me vendin fqinj Maqedoninë dhe ka shkaktuar një krizë të thellë mes këtyre dy vendeve ballkanike.

”Kuvendi i Maqedonisë duhet t’ua heqë imunitetin deputetëve që akuzohen nga PSP-ja” (Video)

”Kuvendi i Maqedonisë duhet t’ua heqë imunitetin deputetëve që akuzohen nga PSP-ja” (Video)

 Deputetët të cilët ngarkohen nga ana e Prokurorisë Speciale Publike (PSP) mund të thirren në imunitetin e tyre, mirëpo sipas analistëve kjo nuk i shpëton ata nga përgjegjësia penale për veprën që ngarkohen.

Lufta kundër korrupsionit, kusht paraprak për tu bërë pjesë e BE-së

Lufta kundër korrupsionit, kusht paraprak për tu bërë pjesë e BE-së

Përderisa BE-ja, është duke bërë rregullime të një pas njëshme për të rrëzuar korrupsionin në minimum, edhe shteteve kandidate për anëtarësim në BE, këtë sfidë ua kërkon si një ndër kushtet më të rëndësishme në rrugën për t'iu bashkangjitur BE-së.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.