Duke u nisur prej të vërtetës se një problem i vogël në qendër mund të bëhet shkak për shumë e shumë probleme të tjera, më të mëdha, drejt periferisë, cilat duhet të jenë disiplinat me të cilat duhet të jenë përherë të lidhur fort njerëzit që gjenden në pozicione qendrore?

Marrëveshja e Dejtonit për 20 vite me radhë mban Bosnjën nën trysni dhe pa shpresë për integrim në BE

Një kohë kur brendi Fiço ishte i ri... Në vitet e 50-ta të shekullit të kaluar sjellja e brendi “Fiat”, në pazar solli veturat e para që i shërbyen klasës punëtore pas luftës së dytë botërore. Ajo u bë e popullarizuar në planet si një veturë e lirë me hapësirë të mjaftueshme dhe praktike. Ideja ka

...

Hallkit-Satirizojmë problemet që na rëndojnë si shoqëri

Google është shtylla kurrizore e ekonomisë botërore që zotëron 82% të trafikut në internet. Mirëpo, si funksionon kjo ndërmarrje gjigante? Përgjigja gjendet tek CEO-ja e vjetër e Google Eric Schmidt dhe Jonathan Rosenberg... Ja parimet që kanë vlerën e këshillës.

Është vlerësuar se lufta kundra obezitetit (kileve të tepërta) kushton aq sa përgatitjet që bëhen për në luftë dhe se çdo vit bëhet 2 trilion dollar harxhim në këtë rrugë.

5 tetor:

Unë sot u krijova.

Jam këtu. Ekzistoj.

Kjo është një ndjenjë e mrekullueshme. Babai dhe nëna ende nuk janë të informuar për ekzistencën time.

Jam më e vogël se sa një farë e mollës.

Por sidoqoftë, unë jam unë.

Ekzistoj!

Kjo më mjafton mua.

Ende nuk kam trup, nuk kam fytyrë, por e ndjej

...

Aborti në Maqedoni, sipas disa statistikave, është dukuri që rritet nga dita në ditë. Një statistikë thotë se çdo e pesta shtatzëni përfundon me abort, mendoj se është rrëqethëse dhe këto shifra janë marramendëse. Abortet kryhen nëpër institucione të ndryshme, por më së shumti në laboratori

...

Ndërmarrja e avokatëve në SHBA-të Amsterdam& Partners LLP dhe avokati i kësaj ndërmarrjeje Fox Rothschild LLP Patrick Egan hapën padinë e parë kundër Fetullah Gylenit dhe shkollave të Lëvizjes Hizmet në SHBA-të, menjëherë pas angazhimit të tyre nga ana e qeverisë turke, gjegjësisht partija në

...

Me urdhër të Prokurorisë Speciale, u morën në intervist-im ish funksionarë të lartë për mashtrim zgjedhor, por gjykata penale ka refuzuar kërkesën e Prokurorisë Speciale dhe nuk u ka shqiptuar masën e paraburgimit.