Pohimet e gazetës turke proqeveritare “Star”, e cila botoi lajmin kinse njëri nga deputetët e radhës së partisë turke republikane në bisedë me një gazetar në rrjetin sociale Twitter kishin bërë plane se si ta likuidojnë vajzën e presidentit turk...

Ndërprerja e zjarrit hyri në fuqi në mesnatë në Siri, siç është dakorduar në bazë të planit amerikano-rus për të cilin palët në luftë u zotuan se do ta respektojnë, ndërsa siç raportojnë agjencitë, arma kryesisht është ndalur në vendin,

Takimi i nivelit të lartë midis Bashkimit Evropian dhe Turqisë, kushtuar krizës së migrantëve, do të mbahet më 7 mars në Bruksel, informoi një burim anonim evropian.

Mijëra refugjatë të dëshperuar kanë rrezikuar jetet e tyre në tentativë për të kaluar kufirin me gjemba mes Greqise dhe Maqedonise pas vendimit të qeverisë së Shkupit për mospranimin e refugjatëve afgane.

Agjencia e policisë europiane Europol ka theksuar se vetëm përgjatë vitit 2015 trafikantët e emigrantëve kanë përfituar plot 6 miliardë euro.

Mesatarisht nga dy fëmijë mbyten çdo ditë nga shtatori i vitit të kaluar gjatë tentimit të familjeve të tyre ta kalojnë Detin Mesdhe, paralajmëruan UNHCR-ja, UNICEF-i dhe Organizata ndërkombëtare për migrim (IOM).

 Hutbeja e xhumasë që do të mbahet në vendin ku qëndron dijetari Islam dhe mendimtari Fetullah Gylen, do të emitohet drejt për drejt (live) në ora 18:25 sipas orës sonë.

Në një hulumtim të opinionit publik, kandidati për president shteti nga Partia Rapublikane në SHBA-të, biznesmeni miliarder, Donald Trump tregohet të ketë kaluar shumë para rivalëve të tij.

Sipas gazetës elektronike më të respektuar dhe me më shumë klikime në Angli, “The Independent”, prokuroria italiane ka nisur hetim për larje parash lidhur me djalin e presidentit turk, Bilall Erdogan.

Shpërthimin vdekjeprurës të një dite më parë në Ankara, kryeministri turk Ahmet Davutoglu ia faturon paraushtarakëve të njësive mbrojtëse të popullit kurd, JPG me bazë në Siri.