Në 25 vitet e fundit të paktën 2.297 gazetarë dhe punonjës medialë janë vrarë, theksohet në raportin më të ri të Federatës ndërkombëtare të gazetarëve (IFJ).

Vazhdon vala e refugjatëve drejt zonës neutrale mes Greqisë dhe Maqedonisë në rajonin e vendkalimit kufitar Idomeni, prej ku në 24 orët e fundit kanë kaluar dy mijë persona, kumtoi policia greke.

Sipas informatave të agjencisë së lajmeve turke CIHAN, gjiganti televiziv anglezë BBC do të emitoj një program ku si temë do të shtjellojë temën e “luftës së tretë botërore” duke u bazuar në “hipotezën” nëse Rusia do ta okuponte Letoninë.

Saylorsburg, Pennsylvania (AP) - Kleriku dhe dijetari mysliman me ndikim të madh në botë, Fethullah Gylen, jeton në qetësi në një kompleks me një sipërfaqe rreth 26 akrash, në malet Pokono, ku ai lutet, punon, takohet me admiruesit e tij dhe...

Ministria ruse e Mbrojtjes i përgënjeshtron pohimet e Turqisë se pardje aeroplani ushtarak rus Su-24 e ka shkelur hapësirën ajrore turke.

Në 25 vitet e fundit 2.297 gazetarë dhe punonjës medialë janë vrarë, derisa janë munduar ta informojnë botën për luftërat, revolucionet, krimin dhe korrupsionin, ndërsa vrasësit vazhdojnë të jetojnë pa u dënuar, citohet në raportin e Federatës ndërkombëtare të gazetarëve.

Komanda e forcave ushatarake ajrore turke shpalli një regjim special të punës në baza, respektivisht nivelin portokalli të alarmit, njoftoi Anadolia, duke iu referuar burimeve ushtrake.

Të paktën dyzet e pesë përsona janë vrarë sot nga tre shpërthime që kanë ngjarë pranë xhamisë shiite, në jug të qytetit sirian Damask.

Ministri grek i emigracionit Janis Muzales i hodhi poshtë kritikat lidhur me sigurinë e pamjaftueshme të kufijve dhe theksoi se secili që e akuzon Greqinë, e akuzon Fronteksin.

Në raportin e saj për vitin 2015, Human Rights Watch (HRW) ka publikuar të dhënat e saj më të fundit në lidhje me respektimin e të drejtave të njeriut në Turqi.