Zëvendësndihmës sekretari shtetëror i Departamentit të shtetit Brajan Hot Ji, i cili, sot qëndron për vizitë në Republikën e Maqedonisë, paradite në Ambasadën Amerikane pati takime të veçanta me liderët e BDI-së dhe PDSH-së, Ali Ahmeti dhe Menduh Thaçi.

Sot Shkupi vizitohet nga zëvendës-ndihmësi i Sekretarit të Shtetit për Evropën dhe Azinë, Hoyt Brian Yee, i cili konsiderohet si një nga njerëzit më të rëndësishëm te administratës amerikane.

Arkivi zgjedhor për zgjedhjet në Maqedoni prej sot do të jetë i qasshëm në ueb faqen e re http://izbornaarhiva.mk/ në të cilën në një vend janë të gjitha dokumentet e qasshme për proceset zgjedhore në vend nga zgjedhjet e para...

Pothuaj tërësisht është mbushur kapaciteti i Transit Qendrës Tabanovc. Për momentin, sipas koordinatorit të Qendrës transite Goran Stojanovski, qëndrojnë 973 migrantë nga Afganistani, Siria dhe Iraku, prej të cilëve 597 nga Afganistani tani 12 ditë janë të vendosur në qendër,

Të enjten vjen në Shkup zv/ndihmës sekretari amerikan i shtetit për Evropën dhe Azinë, Hoyt Brian Yee.

Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë (ASHAM) sot do të formohet Këshilli për eurointegrime.

Pas informacioneve për rihapjen e kombinatit Jugohrom sipas paralajmërimit edhe nga vetë udhëheqësia e këtij kombinati, Lëvizja “Nëna dhe fëmija” ka shpehur indinjatë të thellë rreth këtij vendimi duke e pasur parasyshë që kjo fabrikë do të rihapet pa instalimin e filtrave...

...

Platforma qytetare "Hajde" protestuan para Gjykatës Kushtetuese, për të kundërshtuar vendimin për pranimin e iniciativës për ndryshimin e Ligjit për faljen e të dënuarve, ku duhet të përfshihen edhe të dënuarit për parregullsi zgjedhore.

Liderët e katër partive politike, VMRO-DPMNE, BDI, LSDM, PDSH, nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinos, para 3 ditëve arritën marrëveshje për shtyrjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe 24 prilli u zëvendësua me 5 qershorin.

"5 qershori është po aq datë e sigurt për mbajtjen e zgjedhjeve në Maqedoni sa ishte edhe 24 prilli".