"Nëse secili punon me angazhim dhe luan sipas rregullave, besojmë se zgjedhjet e 5 qershorit mund të jenë kredibile dhe ta çojnë Maqedoninë përpara në tejkalimin e krizës politike", deklaroi ambasadori i SHBA-së, Xhes Bejli pasi partitë politike dakorduan prolongimin...

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë pas mesnate, me 73 vota "për" dhe shtatë "të përmbajtur", si dhe 22 vota "për" dhe gjashtë "të përmbajtur" nga deputetët të cilët nuk janë shumicë në Republikën e Maqedonisë, e miratoi Ligjin për ndryshim...

Në rend dite do të jetë tërheqja e vendimit për shpërbërjen e Kuvendit mesnatën e sotme. Të gjithë përfaqësuesit e partive politike opozitare kanë mbështetur nismën e Razif Halitit. Sipas nënkryetarit të kuvendit, Rafis Haliti, të gjitha partitë politike parlamentare duhet të votojnë që...

...

Ministria e Jashtme e Gjermanisë vlerëson se, në Maqedoni nuk ka kushte për mbajtje të zgjedhjeve të standardeve evropiane, duke ndarë kështu të njejtin mendim me vlerësimin tashmë të njohur të BE-së dhe SHBA-ve.

Sonte në mesnatë parashihet që të hyn në fuqi vendimi për shpërbërjen e Kuvendit, ministrat dhe zëvendësministrat plotësues të LSDM-së, kërkojnë që paraprakisht t’u konstatohen dorëheqjet. Sipas deklaratës që e dha para qeverisë Oliver Spasovskit ministër i MPB-së para qeverisë së...

...

Eurodeputetët Ivo Vajgëll, Eduard Kukan dhe Riçard Houit sot në Shkup pritet të takohen me liderët partiak për të ndihmuar në gjetjen e zgjidhjeve për dalje nga situata, pasi që SHBA dhe BE e prezantuan vlerësimin e tyre rreth kushteve...

Konfrontimet mes partive rreth datës së zgjedhjeve të parakohëshme në vend si duket do ta thellojnë krizën politike në vend. Raporti i ndërkombëtarëve nuk u pranua nga Vmro-ja ku ato këmbëngulin se ka kushte për organizimin e zgjedhjeve fer dhe...

Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev, ka kërkuar nga VMRO-DPMNE dhe BDI, si parti që më 29 janar sollën vendimin për shpërbërje të Kuvendit, të iniciojnë vendimin për shfuqizimin e tij.Kryetari i LSDM-së Zoran Zaev sot vlerësoi se nuk ka kushte...

Pas një agjende të ngjeshur gjatë ditës së sotme ndërkombëtarët publikuan raportin e shumë pritur në lidhje me datën e zgjedhjeve. Filimisht sot kishte takim liderësh në klubin e deputetëve ku kryetari i Vmro-Dpmnesë Nikola Gruevski nuk morri pjesë.

VMRO-DPMNE nuk ka më legjitimitet që të fshihet pas popullit.