Përforcimi i komunikimit dhe lidhja me diasporën e Maqedonisë, si dhe zhvillim të projekteve për mbështetje të vlerave kulturore, tradicionale, historike dhe demokratike shoqërore.

Gjykata ka hedhur poshte kërkesën e Prokurorisë Speciale për përcaktimin e masës së sigurisë "paraburgim" për 8 të dyshuar për parregullsi zgjedhore në rastin "Titanik", shkruan portali maqedonas Telegraf.

Rasti i parë për të cilin Prokuroria Speciale Publike (PSP) hapi procedurë hetimore është "Titanik", ndërsa ka të bëjë me veprat lidhur me zgjedhjet, njoftoi sot prokuroja publike speciale Katica Janeva.

Rreth 10 deri 15 për qind nga kompanitë nuk e kanë përmbushur obligimin ligjor dhe punëtorëve nuk u kanë paguar regres për pushimin vjetor, të njohur si K-15, tregojnë analizat e Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë.

Helikopterët e policisë kanë prishur qetësinë mbi Shkup që nga orët e para të mëngjesit të sotëm, ndersa forca të shumtapolicore janë pozicionuar para gjykatës Supreme në Shkup, ku sot do të paraqiten për here të tretë para gjykatës pjesëtarët e Grupit të Kumanovës.

Fillon Karvani "Bli shtëpi, bli banesë" në kuadër të të cilit nëpër 30 komuna të Maqedonisë do të mbahen prezantime për projektet "Bli shtëpi për të rinj" dhe "Bli shtëpi, bli banesë".

Zëvendësministri plotësues i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Aleksandar Kiracovski sot në konferencën për shtyp e akuzoi ministren e Shoqërisë Informatike dhe Administratës Marta Arsovska Tomovska se gjatë ditës së djeshme ka tentuar të kryejë presion ndaj nëpunësve administrativ pas, siç...

...

Ashtu siç ishte paralajmëruar më herët, sot eshte zhvilluar procesi gjyqësor ndaj "Grupit të Kumanovës".

Sot fillon gjykimi për ngjarjet e Kumanovës. Nga kjo përleshje mes grupit të armatosur dhe forcave policore u vranë 8 pjesëtarë të policisë maqedonase dhe 10 persona nga grupi i armatosur.

Në një intervistë për portalin Zhurnal, ish-ambasadori i Shqipërisë në Maqedoni, Arben Çejku, i cili është drejtues i Qendrës për Qeverisje të Mirë në Tiranë, flet për aktualitetin politik në Maqedoni.