Maturantët e bojkotojnë mësimin, kërkojnë më pak lëndë në maturën shtetërore

Maturantët e bojkotojnë mësimin, kërkojnë më pak lëndë në maturën shtetërore

Maturantët sot nuk u përfshinë në mësimin onlajn dhe në fillimin e gjysmëvjetorit të dytë të vitit shkollor. Të organizuar nga Unioni i nxënësve të shkollave të mesme, filluan bojkotin sepse kërkojnë dy në vend të katër (tre lëndëve eksterne...

Nxënësit kthehen në mësim, fillon gjysmëvjetori i dytë

Nxënësit kthehen në mësim, fillon gjysmëvjetori i dytë

Pas pushimit trejavor të dimrit, nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme sot po kthehen në mësim – para pajisjeve TI-së ose në bankat shkollore, për të vazhduar gjysmëvjetorin e dytë të vitit shkollor 2020/2021.

Ademi: Në shkollat fillore 32.15% janë shqiptarë

Ademi: Në shkollat fillore 32.15% janë shqiptarë

Ish-Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi në emisionin Click Plus në TV21, për herë të parë bëri të ditur detaje për regjistrimin e filloristëve në vitin shkollor 2017/18.

Të enjten fillon gjysmëvjetori i dytë shkollor, nxënësit kërkojnë me prani fizike

Të enjten fillon gjysmëvjetori i dytë shkollor, nxënësit kërkojnë me prani fizike

Të enjten (21 janar) në Maqedoninë e Veriut do të fillojë gjysmëvjetori i dytë shkollor. Fëmijët thonë se janë të gatshëm për mësime, por kërkesa e tyre është që të rikthehen në bankat shkollore, e jo të mësojnë nga shtëpia.

MASH: Debati po intensifikohet për reformën, Ministrja Carovska këtë javë në takime me grupe të ndryshme

MASH: Debati po intensifikohet për reformën, Ministrja Carovska këtë javë në takime me grupe të ndryshme

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, përfaqësues të MASH-it dhe Byroja për Zhvillimin e Arsimit këtë javë po i intensifikojnë debatet për draft-konceptin e propozuar për arsimin fillor.

Carovska-SASHK : Sindikata është partner i rëndësishëm, së bashku do t′i realizojmë reformat

Carovska-SASHK : Sindikata është partner i rëndësishëm, së bashku do t′i realizojmë reformat

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska u takua me kryetarin e SASHK-ut Jakim Nedelkov dhe përfaqësues tjerë të sindikatës. Në takim u bisedua për procesin e ardhshëm reformues në arsimin fillor dhe për projekt – konceptin e propozuar.

Carovska: Reformat do të bëhen gradualisht, të gjithë do të kenë mundësi të përfshihen në proces

Carovska: Reformat do të bëhen gradualisht, të gjithë do të kenë mundësi të përfshihen në proces

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska sot në pyetjet e gazetarëve në lidhje me komentet për draft konceptin u përgjigj se një pjesë e madhe e opinionit akademik dhe mësimdhënësve qëndrojnë mbrapa draft konceptit për arsimin fillor dhe se...

Maqedoni, mësimi online do të vazhdojë edhe në gjysmëvjetorin e dytë

Maqedoni, mësimi online do të vazhdojë edhe në gjysmëvjetorin e dytë

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska thotë se online mësimi do të vazhdojë edhe në gjysmëvjetorin e dytë të vitit mësimor. Ajo thotë se kjo është mënyra më e sigurt dhe se mësimdhënësit dhe nxënësit tashmë janë përshtatuar me...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni