Sot pjesa e dytë e maturës shtetërore, 14.320 nxënës kanë përzgjedh këtë drejtim

Sot pjesa e dytë e maturës shtetërore, 14.320 nxënës kanë përzgjedh këtë drejtim

Maturantët sot do të testohen për pjesën e dytë të maturës shtetërore me testin e provimit ekstern që e përzgjedhin. Nga gjithsej 15.899 kandidatë, 14.320 kanë paraqitur gjuhën angleze.

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç – FIRST LEGO League Explore

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç – FIRST LEGO League Explore

Për herë të parë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, u mbajt konkursi për robotikë edukative, i dedikuar për fëmijë nga mosha 6 deri në 10 vjeç – FIRST LEGO League Explore (FLLE), për të cilin partner rajonal...

Universiteti i Tetovës mori pjesë në konferencën vjetore të Asociacionit të Universiteteve Evropiane

Universiteti i Tetovës mori pjesë në konferencën vjetore të Asociacionit të Universiteteve Evropiane

Në Universitetin e Teknologjisë dhe Ekonomisë të Budapestit në Hungari, më 28 – 29 prill 2022 u mbajt konferenca vjetore e Asociacionit të Universiteteve Evropiane, me temë: “Vlerat universitare çfarë, pse dhe si”.

Shaqiri: Nxënësit të kthehen në shkolla! Kërkesa për rritje të pagave në arsim është legjitime

Shaqiri: Nxënësit të kthehen në shkolla! Kërkesa për rritje të pagave në arsim është legjitime

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri në konferencën e sotme për shtyp i bëri thirrje Sindikatës së Arsimit, Shkencës dhe Arsimit që të ndërpresin grevën me qëllim që nxënësit të kthehen në shkollë, . Shaqiri tha se për këtë...

SASHK kërkon propozim të pranueshëm për pagat, Qeveria e hapur për dialog pa kushte

SASHK kërkon propozim të pranueshëm për pagat, Qeveria e hapur për dialog pa kushte

Dita e dytë nga greva e përgjithshme në shkolla dhe kopshte kaloi pa mbledhje ndërmjet SASHK-ut dhe përfaqësuesve të Qeverisë. Sipas paralajmërimeve nga të dyja palët të hënën, këto ditë do të ketë takim që të arrihet zgjidhje për kërkesën...

Maqedonia e Veriut sivjet pjesë e testimit PISA me 7.850 nxënës të shkollave të mesme

Maqedonia e Veriut sivjet pjesë e testimit PISA me 7.850 nxënës të shkollave të mesme

Çfarë është cilësia e arsimit tek ne dhe me çfarë kapitali arsimor disponojnë nxënësit e shkollave të mesme në moshën 15 vjeçare, do të matet me testimin ndërkombëtar PISA 2022 në të cilin, në mesin e 85 vendeve pjesëmarrëse në...

Kovaçevski: Të mos ndalohet procesi arsimor, në kohë krize apeloj për mbështetje

Kovaçevski: Të mos ndalohet procesi arsimor, në kohë krize apeloj për mbështetje

U bëj thirrje mësuesve të shkollave fillore dhe të mesme që të vënë në plan të parë interesat e fëmijëve dhe të sigurohen që të mos prishet procesi arsimor, ka shkruan në rrjetin Facebook, kryeministri Dimitar Kovaçevski.

SASHK: Drejtorët të ofrojnë kujdes për fëmijët në shkolla dhe kopshte

SASHK: Drejtorët të ofrojnë kujdes për fëmijët në shkolla dhe kopshte

Ministria e Arsimit edhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kanë kujtuar këtë mëngjes se procesi arsimor duhet të rrjedhë sepse fëmijët kanë të drejtë të garantuar me Kushtetutë për të.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.