Universiteti i Tetovës pjesë e rrjetit prestigjioz të universiteteve evropiane në fushën e hulumtimit AURORA

Universiteti i Tetovës pjesë e rrjetit prestigjioz të universiteteve evropiane në fushën e hulumtimit AURORA

Me 4 nëntor 2020 u mbajt takimi inaugurues i aleancës së universiteteve, i quajtur AURORA. Universiteti i Tetovës është partner i asocuar në këtë rrjet prestigjioz universitetesh simotra në kuadër të programit Erasmus+.

Milla Carovska: Shkollat për momentin do të jenë të hapura

Milla Carovska: Shkollat për momentin do të jenë të hapura

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, thotë se shkollat do të mbeten të hapura për nxënësit deri në klasë të tretë dhe për ata të cilët është vlerësuar se mund ta ndjekin mësimin me prezencë fizike.

MASH: Matura shtetërore në qershor 2021, së bashku me maturantët dhe shkollat do të sigurojmë dhënie të provimeve të suksesshme dhe të sigurta

MASH: Matura shtetërore në qershor 2021, së bashku me maturantët dhe shkollat do të sigurojmë dhënie të provimeve të suksesshme dhe të sigurta

Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se këtë viti matura shtetërore do të mbahet në afatin e paraparë ligjor, përkatësisht në qershor 2021.

UNICEF: Shkollat duhet të mbyllen të fundit dhe të hapen të parat

UNICEF: Shkollat duhet të mbyllen të fundit dhe të hapen të parat

Agjencia për të drejtat e fëmijëve e Kombeve të Bashkuara, UNICEF, bëri thirrje që para çdo vendimi për mbyllje të shkollave për shkak të pandemisë, të merret për bazë edhe kostoja e “mbajtjes së nxënësve jashtë shkollave”.

MASH : Shërbimet profesionale në shkolla janë të rëndësishme për ruajtjen e shëndetit mental të nxënësve

MASH : Shërbimet profesionale në shkolla janë të rëndësishme për ruajtjen e shëndetit mental të nxënësve

Ministria e Arsimit dhe Shkencës vazhdon t’i forcojë shërbimet në shkollat e mesme të cilat përveç sigurimit të procesit arsimor dhe edukues duhet të jenë edhe ta ruajnë shëndetin mental të nxënësve.

Universiteti i Tetovës mori pjesë në debatin publik mbi Propozim-ligjin për shpalljen park kombëtar të një pjese të Malit Sharr

Universiteti i Tetovës mori pjesë në debatin publik mbi Propozim-ligjin për shpalljen park kombëtar të një pjese të Malit Sharr

Universiteti i Tetovës mori pjesë në debatin publik të organizuar nga Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor mbi Propozim-ligjin për shpalljen e një pjese të Malit Sharr si zonë e mbrojtur në kategorinë II – Park Kombëtar.

Carovska: Reforma e arsimit fillor është drejtuar në rritjen e shkrimit digjital

Carovska: Reforma e arsimit fillor është drejtuar në rritjen e shkrimit digjital

Shkolla fillore “Risto Risteski” nga fshati Dolno Kosovrasti fitoi në garën online pas kodimit me pajisjen “Micro: bit”. Garën e organizoi Këshilli Britanik në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, si pjesë e programit “Shkolla të shekullit 21”.

Për shkak të Covid-19 “Sfida e re për të rinjtë në RMV, OWLYPIA-The Intellectuals’ Challenge 2020”, raundi lokal do të zhvillohet më 28-29 nëntor

Për shkak të Covid-19 “Sfida e re për të rinjtë në RMV, OWLYPIA-The Intellectuals’ Challenge 2020”, raundi lokal do të zhvillohet më 28-29 nëntor

Owlypia është një garë ndërkombëtare mjaft emocionuese për nxënësit e moshës nga 9-11 (Owlins), 12-14 (Owlets) dhe 15-18 (Owlys).

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni