UT: Përgënjeshtrojmë spekulimet, vijojnë angazhimet institucionale në përputhje me Ligjin për arsim të lartë

UT: Përgënjeshtrojmë spekulimet, vijojnë angazhimet institucionale në përputhje me Ligjin për arsim të lartë

Pas përfundimit të procesit të regjistrimit të studentëve të rinj në vitin akademik 2017 / 2018, Universiteti i Tetovës, në mbledhjen e fundit të Këshillit të Rektoratit e ka diskutuar situatën e krijuar në programet studimore të disperzuara në qytetet...

MASH: Për reformat në arsim kemi hapur proces të gjerë konsultativ

MASH: Për reformat në arsim kemi hapur proces të gjerë konsultativ

Në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës është formuar një grup, i cili debaton për nevojën e ndryshimit të Ligjit për arsim të lartë, në të cilin krahas të tjerëve, është e kyçur edhe një përfaqësues i SASHK. Pjesëmarrja e tij...

Si t’i angazhoni fëmijët në mësime pa i stresuar

Si t’i angazhoni fëmijët në mësime pa i stresuar

Sapo prindërit i çojnë fëmijët në çerdhe apo kopësht, presin që ata t’u kthehen në shtëpi “të gjithëditur” që ditën e parë, javën e partë, apo muajin e parë… Por pavarësisht dëshirës së prindërve, apo edhe të vetë edukatoreve/mësuesve, fëmijës...

Këshilla, gjithçka që duhet për një vit të ri shkollor të suksesshëm

Këshilla, gjithçka që duhet për një vit të ri shkollor të suksesshëm

Fillimi i mbarë është gjysma e punës thonë. U bë pothuajse dy javë që shkollat kanë filluar procesin mësimor e duket sikur në nisje ka nevojë për disa këshilla.

Thënie mbi leximin..

Thënie mbi leximin..

“Nuk ka asgjë që shkolla s’mund ta bëjë. Asgjë nuk është mbi nivelin e saj. Ajo mund të kthejë moralin e keq në të mirë; mund të shkatërrojë parimet e këqija dhe mund t’i bëjë njerëzit të drejtojnë anije!”

-Mark...

Finlandë: Ndryshim në shkolla, nuk do të ketë më matematikë, fizikë, kimi..

Finlandë: Ndryshim në shkolla, nuk do të ketë më matematikë, fizikë, kimi..

Sistemi arsimor finlandez është vlerësuar nga ndërkombëtarët si një nga më të mirët në botë. Duket sikur përpjekjet për të pasur një mësimdhënie model nuk mbarojnë. Së fundmi sistemi arsimor finlandez po mendon që të heqë nga kurrikulat shkollore disa...

Numri më i ulët i nxënësve të klasës së parë në pesë vitet e fundit

Numri më i ulët i nxënësve të klasës së parë në pesë vitet e fundit

Mbi 20.000 nxënës të klasës së parë janë ulur në bankat shkollore në vitin e ri shkollor 2017/2018, i cili me vendim të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës në vend të fillimit tradicional më 1 shtator filloi më 4 shtator.

Si ta bëni më frymëzues këndin tuaj të leximit

Si ta bëni më frymëzues këndin tuaj të leximit

Ditët e ngarkuara në punë dhe problemet e tjera të jetës shpeshherë na i largojnë vëmendjen nga libri. Por një kënd i këndshëm i arreduar bukur mund tua kthejë dëshirën për të lexuar duke i dhuruar vetes një pushim çlodhës.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni