Marrëveshje bashkëpunimi UT – AAB

Marrëveshje bashkëpunimi UT – AAB

Universiteti i Tetovës nga Tetova dhe Kolegji AAB nga Prishtina e Republikës së Kosovës nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi. Kjo marrëveshje u nënshkrua me qëllim të zhvillimit të bashkëpunimit akademik dhe promovimit të mirëkuptimit mes dy universiteteve. Aktin e këtij memorandumi e...

Deskoska: Politika duhet të dalë nga arsimi

Deskoska: Politika duhet të dalë nga arsimi

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Renata Deskoska, thotë se procesi i kontrollimit të librave është në rrjedhë dhe se nuk bëhet fjalë për ndryshim të historisë, por mundësi që nxënësit të mësojnë në libra pa gabime.

UT dhe Universiteti i Mjekësisë nga Tirana nënshkruan memorandum bashkëpunimi

UT dhe Universiteti i Mjekësisë nga Tirana nënshkruan memorandum bashkëpunimi

Universiteti i Tetovës dhe Universiteti i Mjekësisë nga Tirana nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushën e arsimit të lartë dhe kërkimit shkencor.

Bëjeni zakon të lexuarit, njëherë e përgjithmonë!

Bëjeni zakon të lexuarit, njëherë e përgjithmonë!

Çdo ditë lexojmë diçka lidhur me librin, e akoma mund të jemi në mesin e njerëzve që nuk e kanë zakon të lexuarin rregullisht.

Më poshtë do të lexoni disa nga përfitimet që sjell të lexuarit.

Shkencëtarja që përsosi astrolabin

Shkencëtarja që përsosi astrolabin

Në Halep, në Sirinë veriore, në kohën e Abasidëve, në shekullin e dhjetë, ka jetuar një muslimane gjeniale e cila quhej Merjem El-Astrolabi. Ishte eksperte për zgjidhjen e problemeve të komplikuara matematikore që ndihmoi të projektohet astrolabi. Punonte në qendrën...

Numri i nxënësve të shkollave të mesme ulet për 15 mijë në katër vitet e fundit

Numri i nxënësve të shkollave të mesme ulet për 15 mijë në katër vitet e fundit

Numri i nxënësve në arsimin e mesëm është ulur për 15 mijë në periudhën nga viti 2013 deri në vitin 2017, tregojnë të dhënat e Institutit për Hulumtime dhe Edukim Strategjik (IHES).

MASH: Arsimtarët të dorëzojnë propozime për programet e tyre arsimore

MASH: Arsimtarët të dorëzojnë propozime për programet e tyre arsimore

Ministria e Arsimit dhe Shkencës u bëri thirrje arsimtarëve, si dhe personave kompetent dhe të interesuar, që aktivisht të kyçen në procesin e ndërtimtit të modelit të ri për arsimin fillor dhe të dorëzojnë kritikat e tyre, komentet dhe propozimet...

MASH parasheh që orët mësimore për filloristët të zgjasin 55 minuta

MASH parasheh që orët mësimore për filloristët të zgjasin 55 minuta

Ministria e Arsimit dhe Shkencës parasheh që për nxënësit e klasave të para deri të pestat, një orë mësimore të zgjasë 55 minuta, ku përfshihet edhe pushim prej 15 minutave pas çdo ore mësimore.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni