ShMP " Jahja Kemal " vazhdon traditën në skenën ndërkombëtare

19 nxënës të shkëlqyer nga vendi ynë edhe një herë me krenari prezantuan vizionin e ri shkencor të Republikës së Maqedonisë Veriore përpara skenës ndërkombëtare.

789 projekte nga mbi 50 vende të ndryshme dhe mijëra pjesëmarrës, të kvalifikuar në finalen të "Genius 2019 project olympiad" e mbajtur në univerzitetin shtetëror Oswego në Nju Jork, SHBA.

1 b4410

Nxënësit nga Maqedonia kanë garuar në pesë kategori (shkencë, biznes, art, robotikë dhe shkruarje të eseve)

ShMP " Jahja Kemal " mori pjesë me 18 projekte dhe 19 nxënës. Këto janë rezultatet që janë arritur:

Medalje të artë:

 • Ivana Matoska
 • Dunja Rashkova.

Medalje argjendiː

 • Mihaela Hagjinska
 • Xhavit Kreci
 • Daniela Miloshoska
 • Eranda Ajdini
 • Maria Ivanoviq
 • Bejza Ismail
 • Nikola Naqev dhe
 • Josif Tepegjozov.

Medalje bronzi:

 • Dea Rajhl
 • Marija Brajkovsk
 • Albin Aliu dhe
 • Teodora Smiljevska.

dhe mirënjohjeː

 • Dren Kaliqi
 • Iva Jorgusheska dhe
 • Nesibe Deliktash.

2 400ff

3 f747e

4 589dd

Please publish modules in offcanvas position.