MASH i ka paguar bursat e nxënësve dhe studentëve për të gjithë përfituesit për muajin prill

MASH i ka paguar bursat e nxënësve dhe studentëve për të gjithë përfituesit për muajin prill

Ministria e Arsimit dhe Shkencës informon se në përputhje me mënyrën e re dhe dinamikën e pagesës së rregullt mujore të mjeteve financiare për bursat e nxënësve dhe të studentëve të vendosura në fillim të vitit vijues kalendarik, sot janë paguar fondet për muajin prill për të gjithë përfituesit e bursës.

“Është paguar një shumë prej rreth 32 milionë denarëve e gjithsej 9.047 përfituesve të të gjitha llojeve të bursave për nxënësit e shkollave të mesme, studentëve të regjistruar në studime universitare në institucionet e arsimit të lartë në Maqedoninë e Veriut, si dhe studentët e regjistruar në disa nga universitetet më të mirët në botë sipas rang listës së Shangait”, njoftojnë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.Ministria e Arsimit dhe Shkencës theksoi se dinamika e vendosur e pagesës së rregullt mujore të bursave do të vazhdojë të realizohet, sepse është me rëndësi të madhe për ata që plotësojnë kërkesat dhe kanë ushtruar të drejtën për bursë. Thonë se këto janë mjete që mbështesin dhe përmirësojnë standardin e nxënësve dhe studentëve, me ç’rast u ndihmojnë të rinjve në procesin e arsimimit dhe motivimit.