Shqipëria siguron 1 milion vaksina kundër COVID-19

Shqipëria siguron 1 milion vaksina kundër COVID-19

Qeveria e Shqipërisë ka siguruar 1 milion doza vaksinash kineze Sinovac kundër sëmundjes COVID-19, që shkakton koronavirusi, pas negociatave me një kompani turke të autorizuar për distribuimin e këtyre vaksinave.

Rriten ndjeshëm çmimet e ushqimit në Turqi

Rriten ndjeshëm çmimet e ushqimit në Turqi

Zhvlerësimi i valutës në Turqi ka sjellë një rritje të vazhdueshme të çmimeve ushqimore, duke shtuar problemet për banorët lokalë, të goditur edhe nga pandemia COVID-19.

Shqipëria nënshkruan marrëveshjen me kompaninë turke për vaksinën kineze

Shqipëria nënshkruan marrëveshjen me kompaninë turke për vaksinën kineze

Shqipëria do të marrë vaksina kineze përmes Turqisë. Qeveria shqiptare ka nënshkruar marrëveshjen me distributorin turk “Keymen Ilaç Sanayi ve ticaret” A.Ş., sipas të cilës, Shqipëria do të përfitojë vaksinat kundër COVID, të prodhuara në Kinë.

Lira turke bie pas shkarkimit të guvernatorit

Lira turke bie pas shkarkimit të guvernatorit

Monedha turke ra për 14 për qind, pasi presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, shkarkoi guvernatorin e Bankës Qendrore në fundjavë.

Me 67 vota “pro” votohet Qeveria Kurti 2

Me 67 vota “pro” votohet Qeveria Kurti 2

Me 67 vota për, 30 kundër dhe asnjë abstenim, Kuvendi i Kosovës zgjodhi qeverinë e re, të udhëhequr nga Albin Kurti.

Kukës, fillon vaksinimi i punëtorëve shëndetësorë të Kosovës

Kukës, fillon vaksinimi i punëtorëve shëndetësorë të Kosovës

Në një qendër vaksinimi në Kukës të Shqipërisë ka filluar imunizimi i grupit të parë të punëtorëve shëndetësorë nga Kosova. Gazetari i REL-it, i cili po përcjellë këtë proces, njofton se punëtorët shëndetësorë kosovarë arritën me disa autobusë në Kukës,

Mjekët nga Kosova vaksinohen në Kukës

Mjekët nga Kosova vaksinohen në Kukës

Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë gati listën e punëtorëve shëndetësorë, të cilët kanë dalë vullnetarë për t’u vaksinuar kundër COVID-19 në Shqipëri. Përkundër përgatitjes së listës, Ministria e Shëndetësisë ende nuk ka marrë një vendim për...

REL: Serbisë dhe Malit të Zi u ofrohet rrugë më e shkurtër për në BE

REL: Serbisë dhe Malit të Zi u ofrohet rrugë më e shkurtër për në BE

Në Bashkimin Evropian janë duke vazhduar përgatitjet që Mali i Zi dhe Serbia të përfshihen në metodologjinë e re të zgjerimit të bllokut, që ishte miratuar në shkurt të vitit 2020.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni