21 vjet nga gjenocidi në Srebrenicë

21 vjet nga gjenocidi në Srebrenicë

Kaluan 21 vite nga gjenocidi, mirëpo dhimbja në Bosnje është akoma e freskët sikur në ditën e parë të luftës.

Hap pas hapi Masakra në Srebrenicë

Hap pas hapi Masakra në Srebrenicë

Gjenocidi në Srebrenicë është gjenocidi më i madh i shekullit 21 pas luftës së dytë botërore. Më 11 Korrik të vitit 1995 ushtria serbe u fut në Srebrenicë, qytetet që  ishte nën mbrojtjen e Kombeve të Bashkuara (KB). Nga këto...

Çmime më të ulta në roamingun rajonal

Çmime më të ulta në roamingun rajonal

Prej sot për 17,2 për qind do të jetë më i ulët çmimi për një minutë për thirrje në roaming mes Maqedonisë, Serbisë, Malit të Zi dhe Bosnjë e Hercegovinës. për 11,1 për qind do të zvogëlohet çmimi i SMS,

Merkel: Samiti i 4 korrikut në Paris, angazhim konkret i BE për rajonin

Merkel: Samiti i 4 korrikut në Paris, angazhim konkret i BE për rajonin

Gjatë vizitës se tij në Berlin, Ministri i Transporteve dhe Infrastrukturës, Edmond Haxhinasto, mori pjesë në takimin e “Shoqatës së Sipërmarrësve Gjermanë”, ku pjesmarrës janë 3000 nga kompanitë më të mëdha të Gjermanisë.

Shtatë televizione turke janë dënuar për shkak të kritikave të publikuara nga opozitarët kundër Erdoganit

Shtatë televizione turke janë dënuar për shkak të kritikave të publikuara nga opozitarët kundër Erdoganit

Këshilli i lartë për radio dhe televizion në Turqi ka dënuar shtatë televizione private për shkak të transmetimit të drejtpërdrejtë të seancës së grupit parlamentar të Partisë së përgjithshme opozitare popullore-republikane më 24 maj, në të cilën gjoja deputetët kanë...

Han: Bosnja dheHercegovina mundet të fitojë statusin kandidat në BE deri në fund të vitit të ardhshëm

Han: Bosnja dheHercegovina mundet të fitojë statusin kandidat në BE deri në fund të vitit të ardhshëm

Eurokomisari për zgjerim Johanes Han deklaroi dje në Sarajevë se BeH mundet deri në fund të vitit të ardhshëm të fitojë statusin e kandidatit për anëtarësim në BE, duke u bërë thirrje në këtë rast autoriteteve të vazhdojnë me përmbushjen...

Asambleja e NATO-s mbi zgjerimin në Ballkan dhe përballjen me Rusinë

Asambleja e NATO-s mbi zgjerimin në Ballkan dhe përballjen me Rusinë

Asambleja parlamentare e NATO-s mbylli punimet treditore në Tiranë me një deklaratë të përbashkët, që kërkon mbrojtjen olektive dhe parandaluese. Presidenti i asamblesë parlamentare, Michael Turner, deklaroi se krahas zgjerimit në Ballkan, NATO po trajton me kujdes edhe marrëdhëniet me Rusinë,

Poposki: Zhvillimet e fundit në Maqedoni janë sinjale pozitive për kthimin e agjendës së BE-së dhe NATO-s

Poposki: Zhvillimet e fundit në Maqedoni janë sinjale pozitive për kthimin e agjendës së BE-së dhe NATO-s

Ministri i Punëve të Jashtme Nikolla Poposki sot pati agjendë të ngjeshur pune në selinë e NATO-s në Bruksel, ku realizoi takime bilaterale me ndihmëssekretaren amerikane të shtetit për çështje evropiane dhe euroaziatike, Viktorija Nuland, si dhe me shefat e...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni