Përmbytjet, Rama premton kompensim për familjet e prekura

Përmbytjet, Rama premton kompensim për familjet e prekura

Sot në mbledhjen e organizuar nga Kryeministri Edi Rama me Komitetin e Emergjencave, Rama u shpreh se pas përmbytjeve rreziku më i madh ka kaluar ndërsa tashmë ka filluar një fazë tjetër ajo e kompensimit të të gjitha familjeve të përmbytura.

 

"Tani është momenti për të cuar para fazën e dytë, atë të kapërcimit të pasojave në radhë të parë për familjet e prekura dhe sigurisht edhe për ato pjesë të infrastrukturës që janë jetike për lëvizshmërinë dhe garantimin e vazhdimit të jetës normale.

Fakti i shembjes së një numri të konsiderueshëm urash flet qartë për potencialin katastrofal të situatës nëse shumë investime mbrojtëse nuk do të ishin bërë në këto dy vjet, por e kemi parë se ka pika të dobëta ku duhet ndërhyrë me përparësi", tha Rama.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.