Taksa 100% që fuqizoi prodhimet vendore

Taksa 100% që fuqizoi prodhimet vendore

Viti 2018 në qeverisjen ekonomike do të mbahet mend për tarifën 100 për qind e vendosur ndaj produkteve të cilat importohen nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

 

Fillimisht me 6 nëntor 2018, Qeveria e Kosovës vendosi taksë për 10 për qind për mallrat me origjinë nga këto dy vende, por pas pengesave në arenën ndërkombëtare si dhe dështimit të Kosovës për anëtarësim në INTERPOL, Qeveria e Kosovës më 21 nëntor 2018, ngriti taksën në 100 për qind, për prodhimet e Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës. Ky vendim kishte ardhur pas propozimit të ministrit të Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala i cili kishe pak kohë pas ka marr këtë detyrë, transmeton Telegrafi.

 

Menjëherë pas mbledhjes, kryeministri Ramush Haradinaj, kishte thënë se një vendim i tillë ka qenë i domosdoshëm dhe ka vlerësuar se shteti serb në vazhdimësi nuk e ka zbatuar marrëveshjen e CEFTA-së në raport me Kosovën.

Please publish modules in offcanvas position.