Merkel: Samiti i 4 korrikut në Paris, angazhim konkret i BE për rajonin

Merkel: Samiti i 4 korrikut në Paris, angazhim konkret i BE për rajonin

Gjatë vizitës se tij në Berlin, Ministri i Transporteve dhe Infrastrukturës, Edmond Haxhinasto, mori pjesë në takimin e “Shoqatës së Sipërmarrësve Gjermanë”, ku pjesmarrës janë 3000 nga kompanitë më të mëdha të Gjermanisë.

Në takim u diskutua për sfidat e ardhshme të industrive kryesore gjermane në tregun evropian dhe atë botëror, veçanërisht në drejtim të rritjes së konkurrueshmërisë dhe produktivitetit.

E ftuar e nderit në takim ishte kancelarja Angela Merkel, e cila shpalosi vizionin për sfidat e Gjermanisë dhe ekonomisë së saj.
Gjate punimeve të ketij forumi të rëndësishëm, ministri Haxhinasto pati një takim të shkurtër me kancelaren Merkel, fokusuar në procesin e Berlinit dhe impaktin e tij për Shqipërinë.

Kancelarja Merkel theksoi se Samiti i Parisit i 4 korrikut, organizohet pikërisht për të rishprehur angazhimin konkret të BE për vendet e rajonit të Ballkanit.

Një ngjarje e tillë si Samiti i Parisit, ku pritet të deklarohet zyrtarisht një grand evropian për ndërtimin e linjës hekurudhore Tiranë-Rinas-Durrës, është shumë e rëndësishme, veçanërisht në kontekstin e zhvillimeve brënda BE, pas referendumit britanik për daljen prej tij.