Sllovenia po lehtëson masat, deri në 100 persona mund të mblidhen në një vend

Sllovenia po lehtëson masat, deri në 100 persona mund të mblidhen në një vend

Sllovenia ngadalë po lehtëson masat, kështu që nga sot vendimi i qeverisë është i vlefshëm që deri në 100 njerëz mund të mblidhen jashtë, dhe gjithashtu njerëzit mund të ulen në tarracat e kafeneve dhe restoranteve në pjesën më të madhe të vendit për herë të parë në gjashtë muaj , raportoi agjencia STA.

Mbledhja deri në 100 personave do të jetë gjithashtu e mundur në tubimet e brendshme, por rekomandimet e sigurisë do të duhet të ndiqen.

Gjatë mbledhjeve të hapura, qytetarët do të duhet të mbajnë një distancë prej 1.5 metrash, dhe një person do të qëndrojë në një hapësirë ​​prej 10 metrash katrorë. Nëse ndiqen këto masa, maskat nuk janë të nevojshme.

Maskat do të jenë akoma të detyrueshme në tubimet e brendshme, por një person do të duhet të ketë një hapësirë ​​prej 30 metrash katrorë atje.

Objektet do të jenë në gjendje t’u shërbejnë mysafirëve në ambiente të jashtme ndërmjet orës 7:00 dhe 19:00, dhe stafi do të duhet të testohet një herë në javë.

Tavolinat do të duhet të ndahen të paktën tre metra nga njëra-tjetra dhe maksimumi katër persona do të jenë në gjendje të ulen në një tryezë.