Letër e 53 deputetëve britanik në lidhje me shkeljen e të drejtave të njeriut në Turqi

Letër e 53 deputetëve britanik në lidhje me shkeljen e të drejtave të njeriut në Turqi

Letër e  53 deputetëve  britanik në lidhje me shkeljen e të drejtave të njeriut në Turqi.

53 anëtarë të parlamentit britanik dërguan një letër deri te ministri i punëve të jashtme Dominik Raab, duke  kërkuar  nga ai që të ndërmerr e hapa serioz kundër regjimit autoritar në Turqi.

Në letrën e hartuar nga deputetët e partisë qeveritare konzervative ish udhëheqësi I komitetit parlamentare për punë të jashtme Krispin Blant, ish shefi për punë të jashtme në qeverinë  të partisë labuiriste opozitare Toni Bler dhe Gordon Braun, Hilari Ben dhe i nënshrkuar nga 53 ligjëvnës i bëhet thirrje Dominik Raab, që ti informojë deputetët në lidhje me politikat që to ti ndjek qeveria që ta tërheq Turqinë, e cila është partner strategjik I britanisë, që të kthehet në linjën e demokracisë , respektimi I të drejtave të njeriut dhe pluralizmit.

Në letër konkretisht përmendet arrestimi I deputetit të partisë opozitare HDP Omer Faruk Gergerlioglu, problemet me të cilën ballafaqohen mbrojtësit tjerë të të drejtave të njeriut, rasti Kobani dhe tërheqja e Turqisë nga Konventa e Stambollit, kurse nga ministri për punë të jashtme kërkohet që të deklarohet se partneriteti I Britanisë së Madhe nuk është partneritet I pakushtëzuar, nënshkruesit e letrës së përbashkët janë figura të larta konservatore Ser Roxher Gejl, Endru Miçel, Xhulijan Luis, deputetja e njohur e partisë laburiste Margaret Beket, Kejt Osamor dhe zëdhënsja e politikës së jashtëm të partisë Liberal demokratike Lejla Moran. Letra e nënshkruar është pranuar si çështje deputetësh kurse ministri i punëve të jashtme Dominik Raab, pritet që ta mbajë rendin e ditës në një seancë speciale që të përgjigjet në pyetjet e parlamentarëve për këtë çështje.