Rama: Vaksinimi mund të bëhet i detyrueshëm për studentët

Rama: Vaksinimi mund të bëhet i detyrueshëm për studentët

Kryeministri Edi Rama tha se vaksinimi mund të bëhet i detyrueshëm për studentët, nëse duan të ndjekin mësimin në universitet.

Gjatë një inspektimi në Rezidencën Studentore Universitare nr. 2, kryeministri tha që nëse nuk duan të vaksinohen, atëherë duhet të rrinë jashtë ndërveprimit në auditorë, për sa kohe është virusi nëpër këmbë.

“Pedagogët dhe studentët që hyjnë në auditor kanë përgjegjësi edhe për të tjerët. Askush nuk ia ka borxh askujt të shkojë në spital se dikush thotë “s’du”. Mund të mos e bësh, por rri jashtë, nuk futesh dot në auditor. Patjetër që mund të vijë momenti që për disa kategori të bëhet e detyrueshme edhe këtu. Sepse tjetër gjë është dikush që është në shtëpinë e vet, por kush ka punë që lidhet me njerëz të tjerë nuk mund të thotë s’dua. Nëse nuk do, të tërhiqet nga ndërveprimi me të tjerët për aq kohë sa është virusi vërdallë”.

Kryeministri Edi Rama tha se vaksinimi mund të bëhet i detyrueshëm për studentët, nëse duan të ndjekin mësimin në universitet.

Gjatë një inspektimi në Rezidencën Studentore Universitare nr. 2, kryeministri tha që nëse nuk duan të vaksinohen, atëherë duhet të rrinë jashtë ndërveprimit në auditorë, për sa kohe është virusi nëpër këmbë.

“Pedagogët dhe studentët që hyjnë në auditor kanë përgjegjësi edhe për të tjerët. Askush nuk ia ka borxh askujt të shkojë në spital se dikush thotë “s’du”. Mund të mos e bësh, por rri jashtë, nuk futesh dot në auditor. Patjetër që mund të vijë momenti që për disa kategori të bëhet e detyrueshme edhe këtu. Sepse tjetër gjë është dikush që është në shtëpinë e vet, por kush ka punë që lidhet me njerëz të tjerë nuk mund të thotë s’dua. Nëse nuk do, të tërhiqet nga ndërveprimi me të tjerët për aq kohë sa është virusi vërdallë”.