Alarmet për bomba në Kroaci, nga kontrollet nuk është gjetur asnjë pajisje shpërthyese

Alarmet për bomba në Kroaci, nga kontrollet nuk është gjetur asnjë pajisje shpërthyese

Një seri kërcënimesh anonime me bombë alarmuan Kroacinë të hënën. Disa stacione policie, qendra tregtare dhe gjykata, duke përfshirë edhe atë supreme, e cila po mbante një takim me një delegacion nga Ukraina u evakuuan me shpejtësi.

Policia tha se mori disa raporte për bomba që ishin vendosur në disa lokacione të ndryshme në të gjithë vendin.

Media kroate raportojnë se nga kontrollet e policisë deri më tani nuk kanë gjetur asnjë pajisje shpërthyese.

Radovan Dobronic, Presidenti i Gjykatës së Lartë kroate, i tha televizionit shtetëror HRT se një oficer sigurie e informoi atë për kërcënimin me bombë teksa po takohej me një delegacion nga gjykata supreme e Ukrainës, duke shtuar se atij i dukej se kërcënimi ishte i lidhur me takimin në fjalë.

Kërcënimet anonime, vijnë mes një debati brenda udhëheqjes kroate nëse Bashkimi Evropian dhe vendi anëtar i NATO-s duhet t’i bashkohen një nisme perëndimore për të filluar trajnimin e ushtarëve ukrainas kundër forcave pushtuese ruse.

Qeveria e Kroacisë është kryesisht në favor të fillimit të trajnimit, ndërsa presidenti Zoran Milanoviç është kundër tij, duke thënë se kjo do të nënkuptonte përfshirjen e drejtpërdrejtë të Kroacisë në luftë.

Kërcënimet anonime për bomba erdhën vetëm disa ditë pasi ambasadat dhe konsullatat e Ukrainës në gjashtë vende evropiane, përfshirë Kroacinë, kishin marrë pako me sy kafshësh.

Nuk ka ende raporte se kush i ka dërguar këto pako dhe për çfarë qëllimi.

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.