Qeveria e Kosovës ka zgjatur afatin për ndërrimin e targave serbe me të Kosovës

Qeveria e Kosovës ka zgjatur afatin për ndërrimin e targave serbe me të Kosovës

Qeveria e Kosovës ka zgjatur afatin për ndërrimin e targave ilegale me ato kosovare, gjegjësisht për ndërrimin e targave të lëshuara nga Serbia për automjetet në veri të Kosovës, me targa me shenjën RKS (Republika e Kosovës). ) njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Siç njoftoi shërbimi për shtyp qeveritar, afati i cili skadoi dje është shtyrë për 15 ditë, përkatësisht deri më 15 dhjetor të këtij viti.

"Qeveria e Republikës së Kosovës mbajti seancë elektronike, në të cilën ndryshoi dhe plotësoi vendimin e qeverisë... të datës 30 tetor 2023, me të cilin u vazhdua afati për regjistrim me përfitime financiare për pronarët e automjeteve me emërtime “PR. “, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” apo “GJA” deri më 15 dhjetor 2023, thuhet në kumtesën e Qeverisë.

Policia paraprakisht ka kërkuar nga Qeveria vazhdimin e afatit me arsyetimin se ka interesim të madh te qytetarët në katër komunat veriore për ndryshimin e tabelave të regjistrimit në RKS.

Sipas policisë, deri më 29 nëntor 3001 qytetarë i kanë riregjistruar automjetet e tyre, ndërsa dje, në ditën e fundit të afatit paraprak, në qendrat e regjistrimit të automjeteve në komunat me shumicë serbe në veri të Kosovës, ka pasur radhë të gjata.

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.