Si të largojmë stresin me këshillat profetike

Si të largojmë stresin me këshillat profetike

Stresi, lodhja psikologjike dhe trishtimi janë pjesë e paevitueshme e jetës sonë. Shpeshherë mund të kemi kërkuar zgjidhje duke lexuar këshillat e psikologëve në lidhje me gjendjen tuaj dhe sërish të mos e keni marrë zgjidhjen përfundimtare. Kjo është krejt...

Dita e Ashuras - një rast i volitshëm për shfrytëzim

Dita e Ashuras - një rast i volitshëm për shfrytëzim

Në kushtet e zakonshme, mes kohëve e momenteve të ndryshme nuk ekziston ndonjë dallim apo përparësi. Ndërkaq, disa kohë marrin vlerë pasi janë bërë skenë e ngjarjeve me rëndësi. Pavarësisht se këto kohë mbështeten në shkaqe të ndryshme, sërish përbëjnë...

Vlera e lartë e nënës

Vlera e lartë e nënës

Nëna është elementi më i rëndësishëm i familjes që për­gatit një komb. Në shikimin e islamit ajo është aq e shenjtë, saqë i Dërguari i Allahut (s.a.s.) ka thënë:

"Xhenneti ndodhet nën këmbët e nënave!"[1]

Çfarë duhet të bëni ditën e Xhuma

Çfarë duhet të bëni ditën e Xhuma

Dita e xhumasë është festa jone e përjavshme. Duke qenë një ditë ndryshe nga të tjerat, tradita profetike na mëson se këto janë veprimet që duhen bërë gjatë kësaj dite:

Retë “e rënda”, një tjetër mrekulli e shpallur në Kur’an

Retë “e rënda”, një tjetër mrekulli e shpallur në Kur’an

Rëndom mund të na ketë ndodhur të hedhim vështrimin tonë drejt qiellit me re e të hulumtojmë rreth tyre. Shtëllungat e reve mund të na jenë dukur si të ishin prej pambuku ose një mase tymi e bardhë. Rrjedhimisht kemi...

Tre njerëz të mirë

Tre njerëz të mirë

Mes bijve të Izraelit kishte edhe njerëz të mirë. Në një hadith të tijin, Profeti ynë a.s. na jep një shembull të tyre:

“Tre vetë nga paraardhësit tuaj dolën në rrugë dhe, për të kaluar natën, u futën në një...

DISA ÇËSHTJE NË LIDHJE ME NAMAZIN

DISA ÇËSHTJE NË LIDHJE ME NAMAZIN

Cila është më e përshtatshme të bësh nijetin në gjuhën arabe apo në shqip?

Nijeti për namaz nuk është kusht që të bëhet me gojë. Vendi i nijetit është zemra. Nijet do të thotë qëllimi që ka zemra. Dijetarët e...

Ai Eshte Njeriu i Dimensioneve te Veçanta

Ai Ështe Njeriu i Dimensioneve te Veçanta

Ashtu si njeriu i sotëm i mjerë ka humbur gjithato kritere vlerash, ashtu edhe qëndrimi, vështrimi dhe mendimi i tij për profetët dhe veçanërisht për mbretin e profetëve, Hz. Muhammedin (s.a.v.) ndodhen sot në një gjendje krejtësisht të përmbysur. Ndërkaq,

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.