Marrëveshja e Hudejbijes

Marrëveshja e Hudejbijes

Le ta kujtojmë edhe një herë tjetër: I Dërguari i Allahut ishte një udhëheqës i pashembullt që, ku t’i arrinte shikimi, i shkelte këmba! Në derdhjen e mendimeve në praktikë, nuk kishte shok! Mund të jepen shembuj të panumërt për...

Allahu pse e pa të nevojshme ta krijonte gjithësinë dhe pse s'e krijoi më parë por më vonë?

Allahu pse e pa të nevojshme ta krijonte gjithësinë dhe pse s'e krijoi më parë por më vonë?

Kjo pyetje ka dy anë: njëra, pse është krijuar gjithësia, tjetra pse s'është krijuar më parë.

Thuhet se Zoti krijoi çdo gjë. Po Zotin, kush e krijoi?

Thuhet se Zoti krijoi çdo gjë. Po Zotin, kush e krijoi?

Edhe kjo është një nga pyetjet më të shpeshta që bëhen.

Këtë pyetje unë e shoh si një shenjë të profetësisë së Muhammedit (a.s.) dhe, duke u përkulur përballë vërtetimit sot të asaj çka ai pati paralajmëruar katërmbëdhjetë shekuj më...

Ndërsa Azraili (a.s.) është një, si mundet t'i marrë shpirtrat e të gjithë njerëzve që vdesin në të njëjtin çast?

Ndërsa Azraili (a.s.) është një, si mundet t'i marrë shpirtrat e të gjithë njerëzve që vdesin në të njëjtin çast?

Edhe në këtë pyetje shohim se si e gënjejnë njeriun njësitë e matjes dhe kriteret njerëzore. Ashtu siç është një gabim përngjasimi i njeriut me engjëllin, ashtu janë gabime edhe shikimi i "nomenit" te "fenomeni" si dhe kërkimi i funksionit...

Vlera e kohës!

Vlera e kohës!

Pasha kohën! Nuk ka dyshim se njeriu është në një humbje të sigurt. Me përjashtim të atyre që besuan, që bënë vepra të mira, që porositën njëri-tjetrin t’i përmbahen të vërtetës dhe që këshilluan njëri-tjetrin të jenë të durueshëm. (Kur’an,

Fjalet e Vertetojne Ate

Fjalet e Vertetojne Ate

Ai ishte që në lindje Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)! Prandaj, edhe pasi iu shpall profetësia, çdo njeri e besoi nga zemra për çfarëdo që tha dhe e vërtetoi atë. Po, njerëzimi si një i vetëm vrapoi t'ia vërtetonte fjalët: "Drejt...

Vlerat dhe virtytet e ditës së Premte

Vlerat dhe virtytet e ditës së Premte

Dita e Premte përmendet edhe në Kur’an. Në këtë ditë është një orë, dhe kush e kap atë orë duke iu lutur Allahut, ai njeri ka shpëtuar (dhe do të arrijë atë që ka kërkuar).

Dhurata Hap Dyert E Miqësive Të Shëndosha Dhe Të Palëkundura

Dhurata Hap Dyert E Miqësive Të Shëndosha Dhe Të Palëkundura

Dhurata është eliksir i mrekullueshëm që forcon marrëdhëniet në mes njerëzve, largon thyerjet dhe forcon lidhjet e dashurisë ndaj njërit-tjetrit.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.