Rezervohet bileta për në Hënë, SpaceX gati të çojë dy turistët e parë

Rezervohet bileta për në Hënë, SpaceX gati të çojë dy turistët e parë

Kompania private e udhetimeve hapësinore po planifikon të dërgojë në hënë, për herë të parë në histori, dy turistë, të cilët do të kthehen sërish në tokë.

KB: Refugjatët dhe migrantët u ekspozohen rreziqeve serioze në rrugën e tyre drejt Evropës

KB: Refugjatët dhe migrantët u ekspozohen rreziqeve serioze në rrugën e tyre drejt Evropës

Refugjatët dhe emigrantët ballafaqohen me rreziqe serioze në përpjekjen që të mbërrijnë deri në Evropë, thuhet në raportin e Komisarit të lartë për refugjatë i KB-së (UNCHR).

Të shohësh rrezet e para të diellit pas një dimri të errët

Të shohësh rrezet e para të diellit pas një dimri të errët

Ndjekja e rrezeve të para të diellit është një ndër përvojat më të veçanta që mund të përjetoni në arkipelagun Svalbard të ndodhur mes Norvegjisë dhe Polit të Veriut, veçanërisht për vendasit pas një dimri të gjatë me muaj pa...

Oscar për filmin dokumentar frymëzuar nga puna e vullnetarëve në Siri

Oscar për filmin dokumentar frymëzuar nga puna e vullnetarëve në Siri

Filmi “White Helmets” që i dedikohet një grupi vullnetar që vepron në Sirinë e kontrolluar nga rebelët ka fituar një Oscar për filmin më të mirë dokumentar me metrazh të shkurtër.

Albatrosët kalojnë 50 vjet së bashku

Albatrosët kalojnë 50 vjet së bashku

Këta zogj kanë një ndër marrëdhëniet më të gjata në botën e kafshëve.

Deportimi i Gylenit do të ulte reputacionin e NATO-s

Deportimi i Gylenit do të ulte reputacionin e NATO-s

Ted Malloch-u, personi që parashikohet se do të caktohet si ambasador i Shteteve të Bashkuara në Bashkimin Evropian nga presidenti Trump, është shprehur se ai pret që administrata Trump ta ekstradojë Fethullah Gylenin, klerikun turk që jeton në Amerikë. Kjo...

Pastërtia sipas kulturës së Lindjes. Shtatë rregullat të arta që duhet zbatuar gjithmonë

Pastërtia sipas kulturës së Lindjes. Shtatë rregullat të arta që duhet zbatuar gjithmonë

Ndonjëherë, rregullat dhe këshillat e një kulture tjetër mund të duket sikur nuk bëjnë për ju. Por për shtatë rregullat e mëposhtëm të pastërtisë, që kanë ardhur deri tek ne nga kulturat e Lindjes, nuk është kështu. Ato kanë vend...

 Avionët janë të bardhë për arsye të rëndësishme

Avionët janë të bardhë për arsye të rëndësishme

Gjithnjë ka një shpjegin llogjik për gjerat që mbase na duken fare te zakonshme e normale. Si ngjyrë për të lyer aeroplanët është zgjedhur e bardha sepse kjo ngjyrë nuk fshihet.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.