KB: Për shkak të operacioneve ushtarake në Mosul janë shpërngulur pothuajse gjysmë milionë civilë

KB: Për shkak të operacioneve ushtarake në Mosul janë shpërngulur pothuajse gjysmë milionë civilë

Operacioni ushtarak që zgjat tashmë gjashtë muaj për ndërmarrje të qytetit irakian Mosul nga SHI-ja, ka detyruar rreth gjysmë milionë njerëz që të shpërngulen, kumtoi KB-ja.

OSBE: Referendumi në Turqi nuk i ka përmbushur standardet!

OSBE: Referendumi në Turqi nuk i ka përmbushur standardet!

Misioni vëzhgues i OSBE-së në Turqi njoftoi të hënën se procedura e votimit nuk ishte sipas standardeve ndërkombëtare.

Njohim bozën, pijen tradicionale shqiptare me vlera shumë

Njohim bozën, pijen tradicionale shqiptare me vlera shumë

Historia e bozës do të ishte e mangët pa përmendur Haxhi Sadikun, shqiptarin që ngriti një dyqan të famshëm të prodhimit të bozës në Stamboll në vitin 1876.

Një planet si toka, 39 vite dritë larg nesh

Një planet si toka, 39 vite dritë larg nesh

Për herë të parë shkencëtarët kanë zbuluar atmosferë në një planet jashtë sistemit tonë diellor i cili diellor është një afërsi të madhësisë së Tokës.

Studim: Bota ka më shumë se 60 mijë lloje pemësh

Studim: Bota ka më shumë se 60 mijë lloje pemësh

Të dhënat e mbi 500 organizatave të cilat veprojnë brenda Unionit për mbrojtjen e kopshteve botanike (BCGI), flasin se në botë aktualisht ka 60.065 lloje pemësh.

Teoria interesante e shkrimtarit: Dembelizmi ju bën të suksesshëm

Teoria interesante e shkrimtarit: Dembelizmi ju bën të suksesshëm

Ne gjithmonë inkurajohemi që të jemi aktivë, por sipas autorit bestseller Michael Leësit që njihet për romanet “The Big Short”, “Moneyball” dhe “Flashboys” është pikërisht e kundërta.

Çfarë duhet të bëni nëse një qen po ju sulmon

Çfarë duhet të bëni nëse një qen po ju sulmon

Hasim çdo ditë rrezikun e ndeshjes me qentë endacakë, ndërsa jemi duke vrapuar ose ecur.

Urat e Zagorisë, arkitektura që dëshmon histori

Urat e Zagorisë, arkitektura që dëshmon histori

Të vendosura mbi lumin e Zagories në krahinën me të njëjtin emër në Gjirokastër, urat historike të Hoshtevës dhe Nivanit janë dëshmia më e shkëlqyer e një periudhe të artë ndërtimesh.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni