Bllokohen 1600 refugjatë në kufirin serbo-maqedonas

Grupe refugjatësh vazhdojnë të mbeten të bllokuar në kufirin mes Maqedonisë dhe Serbisë, duke bllokuar çdo rrugë drejt Evropës. Rreth 1100 refugjatë kanë mbetur të bllokuar në këtë kamp në anën maqedonase në kufi me Serbinë ndërsa mbi 500 të...

UNESKO: Mbi 63 milionë vajza nuk shkojnë në shkollë

Organizata e Kombeve të Bashkuara për arsim, shkencë dhe kulturë (UNESKO) kumtoi se mbi 63 milionë vajza në mbi 200 vende në mbarë botën nuk shkojnë në shkollë dhe se vajzat çdoherë të parat anashkolohen në arsim.

ROLI I GRUAS NË MISIONET PAQËSORE

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Maqedonisë, u mbaj konferenca me temë “gratë në proceset paqësore” ku merrnin pjesë përfaqësues të korit diplomatik, përfaqësues të organizatës për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim, në Tetovë dhe organizatave tjera.

Turqi: Bamirëseve të mbuluara u vihen pranga

Persekutimet të një pas njëshme në Turqi vazhdojnë me intensitetin më të lartë të parë deri më sot. Bastisjet morën trajtën më të rëndë të parë deri më tani duke kaluar edhe nëpër shoqatat dhe organizatat joqeveritare humanitare në këtë...

Please publish modules in offcanvas position.