Fejsbuku fshiu profile të rrejshme të Maqedonisë së Veriut, Kosovës, Iranit dhe Rusisë

Fejsbuku fshiu profile të rrejshme të Maqedonisë së Veriut, Kosovës, Iranit dhe Rusisë

Kompania “Fejsbuk” ka bërë të ditur se ka shmangur më shumë profile të rrejshme të Maqedonisë së Veriut, Kosovës, Iranit dhe Rusisë. Bëhet fjalë për profile në të cilat është vërejt “sjellje joautentike e koordinuar”.

 

Kompania ka njoftuar se “gjithsej 2.632 faqe, gupe dhe profile janë fshirë nga Fejsbuku dhe Instagrami për shkak të operacionit lidhur me vendet e sipërpërmendur”.

Këto janë intervenimet e para në Fejsbuk në këto shtete.

Më parë, Fejsbuku, gjatë këtij muaji ka shmangur qindra profile të rrejshme në Britani të Madhe dhe Rumani për shkak të promovimit të përmbajtjeve të cilët nxisin ndarje.