Nunavut vendi i vetëm në botë që ka mbetur pa u prekur nga koronavirusi

Nunavut vendi i vetëm në botë që ka mbetur pa u prekur nga koronavirusi

Masa e saj tokësore është e ngjashme me madhësinë e Meksikës dhe vdekjes nga sëmundjet e frymëmarrjes janë pesë herë më të larta se mesatarja kanadeze-megjithatë është një nga vendet e fundit në tokë që ka mbetur pa u prekur nga virusi COVID-19.

Është pikërisht Nunavut, territori i gjerë i veriut të largët të Kanadasë. Shmangia nga ky virus që ka rrethuar pjesën më të madhe të globit është veçanërishtë e rëndësishme në këtë rajon.

Tuberkulozi është akoma një kërcënim i madh për shëndetin ne të gjithë Nunavut-in, ku sistemi mjekësor është i kufizuar dhe ku më shumë se 10 persona jetojnë në një çati, transmeton Indeksonline.

Kësisoj shumica e popullsisë janë shpërndarë nëpër fshatra të vogla në një zonë masive.

‘Ne e dimë se ky virus mund të ketë një efekt të vërtetë të makthit në komunitetin tonë, kështu ne po përpiqemi të bëjmë gjithçka që mundemi. U desh të merrnim hapa të shpejtë për shkak të mënyrës së jetesës së komuniteteve këtu”, tha kryetari i bashkisë së Nunavut.

Të dhënat në Kanada kanë treguar se janë raportuar mbi 4 mijë raste të prekur nga COVID-19 dhe 39 viktima.

Virusi u shfaq në secilën nga 10 provincat, përveç Nunavut-it.