OBSH këshillon lehtësim gradual dhe të kujdesshëm të masave kufizuese lidhur me Kovid-19

OBSH këshillon lehtësim gradual dhe të kujdesshëm të masave kufizuese lidhur me Kovid-19

Drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Adano, Gebrejesus sot paralajmëroi në rrezikun nga kthimi i masave kufizuese nga kthimi i masave kufizuese për shkak të Kovid-19, nëse shtetet nuk udhëheqim me periudhën e transicionit jashtëzakonisht me kujdes dhe gradual.

Tedros theksoi se nevojiten një sërë masash para se një vend vend t’i heqë masat e vendosura për kontroll të përhapjes së Kovid-19, si dhe siç janë kontrolli i mbikëqyrjes dhe gatishmërisë së sistemit shëndetësor.

“Rreziku nga kthimi i masave kufizuese mbetet shumë real nëse shtetet nuk udhëheqim me transicionin jashtëzakonisht me kujdes dhe në faza”, tha ai në brifingun në Gjenevë.

Tedros, gjithashtu, tha se nuk është e mundur të kthehemi në punët e zakonta kur një herë do të ndalet pandemia dhe e theksoi nevojën e investimit në sistemet shëndetësore.