Dalja nga BE, David Cameron: Vendi ka nevojë për një lider të ri

Dalja nga BE, David Cameron: Vendi ka nevojë për një lider të ri

Menjëherë pas rezultatit të zgjedhjeve në referendum ku u vendos dalja nga BE e Britanisë, kryeministri David Cameron ka dalë në një konferencë për mediat që u transmetua live gjithandej,është shprehur se tashmë vendit i duhet një lidër i ri.

Ai u shpreh se respekton vullnetin e popullit dhe përfundimin e referendumit dhe njoftoi se do të dorëhiqet. "Vendi ka nevojë për një lider të ri", në daljen e tij publike pas rezultatit të votimeve.

Sipas tij, “stabiliteti i vendit është shumë i rëndësishëm”. Cameron u përball me thirrjeve të mbështetësve të daljes së vendit nga unioni për të dhënë dorëheqjen.

Sekretari i jashtëm Phillip Hammond tha me heret se ai do të vazhdojë të qëndrojë në postin e kryeministrit.