Në bazat e aviacionit ushtrak turk është shpallur alarm portokalli

Në bazat e aviacionit ushtrak turk është shpallur alarm portokalli

Komanda e forcave ushatarake ajrore turke shpalli një regjim special të punës në baza, respektivisht nivelin portokalli të alarmit, njoftoi Anadolia, duke iu referuar burimeve ushtrake.

"Me këtë lajmi për rritjen e gatishmërisë së aviacionit turk gjysmëzyrtarisht iu njoftua tërë botës", theksoi gazeta turke "Milet".

Shkalla portokalli, formalisht nënkupton se "përleshje mund të ketë në çfardo lloj momenti dhe se forcas duhet që të jenë të përgatitura për mbrojtje dhe sulme".

Për herë të fundit shkalla portokalli e alarmit u shpall në mesin e dhjetorit të vitit 2015 kur aviacioni turk nga baza e qarkut Dijarbekir u vendos në gjendje të rritjes së gatishmërisë luftarake Arsye për këtë ishte përgatitja e operacionit kundër Partisë Punëtore Kurde (PKK) me kryerjen e sulmeve ushtarake në Turqi dhe në Irakun Verior.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.