Sërish frikë për përmbytje të tjera, pas fillimit

Sërish frikë për përmbytje të tjera, pas fillimit

Rreth një javë pasi përmbytje masive goditën Gjermaninë perëndimore, banorët mund të përballen me rreshje të mëtejshëm në rajonet më të goditura këtë fundjavë.

Katastrofa e përmbytjeve mori më shumë se 170 jetë njerëzish, ndërsa më shumë se 150 të tjerë janë ende të zhdukur.

Rreshje dhe stuhi priten në Rheinland-Pfalz dhe gjithashtu në Saarland, me shtrëngata të mundshme në Rhine Westfalen fqinje gjatë fundjavës.

Të enjten, shërbimi kombëtar i motit DWD foli për katastrofën si një “ngjarje një herë në një shekull”.

Ndërkohë, kancelarja Angela Merkel i kërkoi popullatës një përpjekje të përbashkët për të përballuar katastrofën.

“Ne do të na duhet kohë e gjatë për të riparuar të gjitha këto dëmtime”, tha Merkel sot në Berlin.

Qeveria federale ka vënë në dispozicion një shumë prej 200 milionë euro (235,82 milionë dollarë) për ndihmë urgjente, me më shumë para që vijnë nga shtetet.

Sipas kancelares, në ditët dhe javët e ardhshme do të zhvilloheshin diskutime me kryeministrat e shteteve federale në lidhje me mënyrën e organizimit të një fondi të përbashkët rindërtimi.