Plani i Biden për klimën merr mbështetjen e dhomës së përfaqësuesve

Plani i Biden për klimën merr mbështetjen e dhomës së përfaqësuesve

Dhoma e përfaqësuesve në shba miratoi të premten projektligjin prej 430 miliardë dollarësh që shihet si paketa më e madhe klimatike në historinë e shba-së.

Paketa synon të luftojë ndryshimin e klimës dhe çmimet e barnave si dhe të ulë emetimet e gazrave serë në atmosferë. Demokratët thonë se paketa financiare do të ndihmojë edhe në luftimin e inflacionit.

Pas miratimit në senat dhe kongres tashmë projektligji do t’i dërgohet presidentit biden i cili tha se do të nënshkruajë atë në javët në vijim.