Rikthimi i vizave i kushton Europës 100 miliardë euro

Rikthimi i vizave i kushton Europës 100 miliardë euro

Rikthimi i regjimit të vizave në Evropë do t’i kushtonte vendeve të zones Schengen rreth 100 miliardë euro gjatë dekadës së ardhshme, thotë organizata "France Strategie".

Marrëveshja e Schengenit është qendra e integrimit evropian. Por, nën presion të votuesve të alarmuar nga fluksi i paparë i refugjatëve nga Afrika dhe Lindja e Mesme, disa qeveri tashmë kanë rikthyer kontrollet e përkohshme në kufijtë e tyre me shtetet mike të Bashkimit Evropian, raporton Reuters.

Një studim i "France Strategie", organizatë e lidhur direkt me zyrën e kryeministrit francez, ka thënë se, rënia e turizmit ndërkufitar dhe rënia në tregti e sjellë nga "shkatërrimi" i zonës së lëvizjes pa viza do t’i kushtonte Evropës 0.8% sa i perket te ardhurave ekonomike në 10 vitet e e ardhshme.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.