Franca konfiskon armë iraniane dhe raketa antitank të destinuara për në Jemen

Franca konfiskon armë iraniane dhe raketa antitank të destinuara për në Jemen

Forcat detare franceze muajin e kaluar konfiskuan mijëra armë automatike, pushkë dhe raketa antitank në Gjirin e Omanit, të cilat vinin nga Irani dhe ishin të destinuara për kryengritësit huti të Jemenit.

Edhe pse Irani mohon përfshirjen, fotot e armëve të publikuara nga ushtria amerikane tregojnë se ajo është e ngjashme me atë që forcat amerikane kanë kapur në dërgesat e tjera të lidhura me Teheranin.

Armët u konfiskuan më 15 janar në Gjirin e Omanit. Ushtria amerikane tha se konfiskimi ndodhi "në rrugë që janë përdorur në të kaluarën për trafik ilegal të armëve nga Irani në Jemen".

Një embargo e armëve e KB-së ndalon furnizimin me armë për Hutët e mbështetur nga Irani, të cilët pushtuan kryeqytetin e Jemenit në fund të vitit 2014. Hutët kanë qenë në luftë me koalicionin e udhëhequr nga Arabia Saudite që nga marsi i vitit 2015, i cili mbështet qeverinë e njohur ndërkombëtarisht të Jemenit.

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.